Her okula Bilim Odası lazım

  • 0
  • 1.072
Yazı Boyutu:

Bornova Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Küçük Şeyler Anaokulu minikleri yaz döneminde de matematik ve fenden korkmamayı öğreniyorlar. Okul Müdürü Erbil "0-10 Yaş grubundaki çocukları somut bilgilerle donatmak gerekiyor. Uyguladığımız Gems Sistemi ile, kurduğumuz Bilim Odası’nda çocukları oyunla eğiterek fen ve matematikten korkmalarını engelliyoruz" dedi. Erbil her okula bir Bilim odası gerekli olduğunu da söyledi.
1 Temmuz tarihinden itibaren yaz dönemine başlayan Küçük Şeyler Anaokulu, Prof. Dr. Üstün Dökmen'in önderliğinde geliştirilen uygulamalarla dikkati çekiyor. Özellikle yetişkin çocuklarda görülen matematik ve fen korkusunu yenmeyi amaçlayan uygulamalar Küçük Şeyler Anaokulu'nda yaşama geçiriliyor. İngiltere'den alınan ve özellikle özel okulların Lise bölümlerinde uygulanan Gems Programı'nın anaokulları ayağı Küçük Şeyler'de başarı ile uygulanıyor. Çocuklar, prizma, koni, altıgen, kare, küp, güneş sistemi gibi kendilerine itici gelen kavramları okulda oynayarak, eğlenerek öğreniyorlar. Çocukların elle tutarak, gözleriyle görerek ve onunla oynayarak öğrendikleri kavramlarla ileride yaşanabilecek matematik ve fen korkusunun önüne geçiliyor.

Öğrencilerin en merak ettiği ve üzerinde durduğu da özellikle güneş sistemini anlatan oyuncuk biçimindeki set… Çocuklar bu setle dünyanın nasıl bir yörünge izlediğini, gece gündüz olumuşu, gezgenler ve birbirlerine uzaklıklarını öğreniyorlar.
Konuya ilişkin bilgi veren Okul Müdürü Ayfer Erbil, "Çocuklarımızı soyut değil somut bilgileri verirken hem eğlendiriyoruz hem de öğretiyoruz” dedi. Erbil şunları söyledi: "İngiltere'den getirilen ve özellikle özel okulların lise bölümlerinde uygulanan Gems Programı'nın anaokulu ayağını bizler burada uyguluyoruz. Kurduğumuz Bilim odası’nda yaş gruplarına göre çocuklarımız matematik ve fen konularında oynarken bilgi sahibi oluyorlar. Soyut bilgiler nedeniyle çocuklarda oluşan matematik ve fen korkusunu biz oyunla eğiterek şimdiden önlüyoruz. Miniklerimiz somut olarak ellerine aldıkları, gözleriyle gördükleri nesnelerle somut bir şekilde matematik ve fen öğreniyorlar. Bu nedenle her okulda bir Bilim Odası olması gerektiğine inanıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv