Her şey bilim için

  • 0
  • 885
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi öğrencileri, Bisan, Katmerciler, Özgörkey gibi tanınmış sanayi kuruluşlarının desteğiyle hidrojen aracı yapıp Hollanda’da yarıştı. Bilime katkıda bulunan firmalara teşekkür edildi, üniversite-sanayi işbirliğini daha da geliştirme sözü verildi
 
Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri büyük başarıya imza atmış, Hollanda’da düzenlenen Shell Eco-Maraton’a katılmaya hak kazanmıştı. Bilime meraklı gençler, geliştirdikleri hidrojen aracı GÜVE 1’le (Gediz Üniversitesi Verimlilik) ülkemizi temsil etmişti. Yüzde 100 çevreci otomobilin yapımında, Bisan, Katmerciler, Özgörkey, Mercan Yat ve Teksav Teknoloji firmaları da büyük destek vermişti. Bilime ve araştırmaya katkı koyan, üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyen bu kuruluşlara tek tek teşekkür edildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Bisan Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Dursun Kaleli ve Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Türkyılmaz’a da plaket sundu.
 
Birlikten güç doğacak
Prof. Dr. Çevik, üniversitelerin toplumun her kesimiyle, özellikle de sanayiyle el ele vererek daha verimli ve yararlı olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Çevik, “Atalarımızın ‘Birlikten güç doğar’, ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözlerini hayata geçirmeli, güçlerimizi birleştirerek ülkemize ve insanlığa yararlı olmalıyız. Bu amaçla sanayiyle kurduğumuz işbirliğini artırarak sürdüreceğiz. Zaten üniversitemizin kuruluş ve var oluş amacı da bu. Beraber daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Her şey yarınlar için” dedi.
Bisan Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Dursun Kaleli de araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin her zaman yanında yer alacaklarını dile getirdi. Kaleli, “Gediz Üniversitesi’yle her alanda ortak çalışma yapmaya hazırız. Yeter ki bilim kazansın, birlikte bir değer ortaya çıkarılsın” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv