Her unutma Alzheimer değil

  • 0
  • 1.513
Yazı Boyutu:

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nin Tapdi Buca Tıp Merkezi’nin katkılarıyla düzenlediği “EVDE BAKIM HİZMETLERİ VE ALZHEIMER HASTALIĞI” konulu panel Dr. Banu Kınay ve Dr. Aysel Gürsoy’un konuşmacı olarak katılımıyla Buca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti.
 
Panel, Tapdi Buca Tıp Merkezi Evde Bakım Birimi Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy’un dinleyicilere Alzheimer hastalığının ne olduğu, belirtileri, nasıl korunulmusı gerektiği ve erken tanının önemiyle ilgili fikirlerini paylaşımıyla başladı. Dr. Gürsoy konuşmasında  “Her unutma Alzheimer değildir. Unutkanlık günlük hayatı etkilediğinde ve basit gündelik işlerin yapılmasını aksattığında hastalık habercisi olabilir” dedi. Türkiye’de yaklaşık 400 bin  İzmir’de ise 6-7 bin kişinin Alzheimer hastası olduğuna dikkat çeken Dr. Gürsoy, zihinsel olarak zorlayıcı ve ilginç aktivitelerle meşgul olmanın yanısıra sosyal ilişkiler içinde kalmanın da Alzheimer riskinin azalmasında önemli rol oynadığının altını çizdi. Tapdi Buca Tıp Merkezi Evde Bakım Birimi Sorumlusu Dr. Banu Kınay ise Alzheimer hastalarına evde bakmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Alzheimer hastalığı kişinin belleğinde, öğrenmesinde, iletişiminde ve günlük yaşam etkinliklerini sürdürebilmesinde kademeli olarak yıkıma neden olan ilerleyici bir beyin hastalığıdır” diyerek Alzheimer hastalarına hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle hastanelerde yeterince ilgi gösterilemediğini evlerde de imkansızlık nedeniyle durumun farklı olmadığını aktaran Dr. Kınay, Tapdi Buca Tıp Merkezi’nin Alzheimer hastalarına sevdikleriyle aynı ortamda tanı ve tedavi imkanı sunduğunu adeta hastanenin eve taşınmasıyla birlikte hem hastanın hem de hasta yakınlarının çok iyi bir hizmetten faydalandığı belirtti.
     Panel dinleyici sorularının ardından konuşmacılara çiçek verilmesiyle noktalandı.(İZMİR (Ege Ajans/Orhan Öğülmüş - Ali İhsan Turgut – Serap Gök – Engin Uğan)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv