Her yaşın hastalığı: Anksiyete

  • 0
  • 1.547
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Mediko Polikliniği Uzman doktorlarından Özgür Karaçam, anksiyeteye bütün yaş gruplarında rastlandığını söyledi.
Anksiyeteyi, nedeni kişinin kendinin de anlayamadığı kaygılar olarak tanımlayan Uzman Dr. Özgür Karaçam, anksiyetenin boğulma, sıkılma ve bunalma yaşanması olarak kendini gösterdiğini sözlerine ekledi. Uzman Dr. Karaçam “Hastalığın bir kısım nedenleri bedensel rahatsızlıklara bağlıdır. Tiroid bezinin, fazla miktarda hormon salgılaması anksiyeteye neden olmaktadır. Bir kısım nedeni ise psikolojiktir. Freud’un psikanaliz kuramına göre anksiyete kişinin bilinçdışına yerleşmiş çatışmalardır” dedi.

Uzman Dr. Özgür Karaçam, “Hastalar, ilaçla ve psikoterapi yöntemiyle tedavi edilebilmektedir. Hastaların günlük yaşamlarını çok etkileyen bu hastalık psikoterapi sırasında aile ve çevre desteğiyle daha kolay atlatılabiliyor” dedi. Ayrıca fobilerin ve saplantıların da anksiyete hastalığının bir şekli olduğunu sözlerine ekledi.İZMİR (Ege Ajans/ Burcu Yanardağ – Handan Kıvrak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv