Her yerde sanat

  • 0
  • 636
Her yerde sanat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden renkli sanatetkinlikleriyle sonbahar gecelerine de hareket getirecek. Her yaştansanatsevere hitap eden farklı seçeneklerle dolu Eylül programı, Büyükşehirfarkıyla sanat takviminde iz bırakacak.

Şenlik mahallede


Mahallelerde müzik rüzgarı estiren ‘Mahalle’de Şenlik Var’ konser dizisikapsamında 1 Eylül 2014 Pazartesi günü Beydağ Kurtuluş Parkı’nda düzenlenecekkonserde Grup Mevce sahne alacak. Etkinlik kapsamında 5 Eylül 2014 Cuma günüKiraz Cevizli Köyü’nde Vildan Turan müzikseverlerle buluşacak. 8 Eylül 2014Pazartesi günü Tire Gölet’te Ebru Ertaç ve Fatma Meşe, aynı gün KemalpaşaRekreasyon Alanı’nda ise Vildan Turan sahneye çıkacak. 9 Eylül 2014 Cumartesigünü Ödemiş Salı Pazarı Mevki’nde Grup Mevce kulakların pasını silecek. Dizininson konserini ise 18 Eylül 2014 Perşembe günü Kınık Taksi Meydanı’nda SenemErsin ve grubu verecek.
Ayrıca, 11 Eylül 2014 Perşembe günü Kent Orkestrası da Selçuk’ta en güzelşarkılarını söyleyecek.

Aşık Veysel’de son iki konser
Bornova Rekreasyon Alanı’ndaki Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu’nda yaz boyuncadüzenlenen ‘Aşık Veysel Sanat Günleri’ kapsamında 3 Eylül 2014 Çarşamba akşamısaat 21.00’de sevilen sanatçı Servet Kocakaya sahne alacak. Ücretsiz konserdizisi, 17 Eylül’deki Grup Abdal konseriyle son bulacak.

Havagazı’nda sinema vedası 
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen ‘Yeniden Sinematek’ filmgösterimleri Eylül ayında gösterilecek iki filmle sonlanıyor. 3 Eylül 2014Çarşamba akşamı saat 21.00’de perdeye yansıyacak orijinal adı ‘The GrandBudapest Hotel’ olan ‘Büyük Budapeşte Oteli’, Wes Anderson'un yazıp yönettiğises getiren filmlerden birisi. 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındakidönemde geçen hikayede, kendisine miras olarak Rönesans tablosu bırakılan otelgörevlisi Gustave H ve otelde komilik yapan Zero Mustafa'nın komikliklerle dolumacerası anlatılıyor.

‘Bulutsuzluk Özlemi’ni kaçırmayın

 
Yaz boyuca birbirinden seçkin sanatçıları ağırlayan geleneksel ‘ÇimKonserleri’, 4 Eylül 2014 Perşembe günü sona eriyor. Tarihi HavagazıFabrikası’ndaki konser dizisinin kapanış konserinde, yılların eskitemediğigruplardan ‘Bulutsuzluk Özlemi’ sevenleriyle buluşacak.
 

Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 92.yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde İzmir’e yakışan bir program hazırladı.Program çerçevesinde 6 Eylül 2014 Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda saat19.30’da Grup Dir Ritm Grubu sahneye çıkacak. 7 Eylül 2014 Pazar günü ise İzmirBüyükşehir Belediyesi Bandosu Gündoğdu Meydanı’nda  saat 20.30’da bir konserverecek. 8 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 19.30’da Dj Hande Kaya’nıneşliğindeki ritm showun adresi yine Gündoğdu Meydanı. 9 Eylül 2014 Salı günüCumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’deki program kapsamında ise Kent Orkestrasıile zeybek gösterisi eşliğinde Vildan Turan sahneye çıkacak. Saat 21.00’deGündoğdu Meydanı’ndaki törende ise Devlet Opera ve Balesi koro ve soloorkestrasının ardından sevilen sanatçı Selda Bağcan İzmirlilerle buluşacak.

Oscarlı film
Havagazı Fabrikası’daki “Yeniden Sinematek” filmlerinde 10 Eylül 2014 Çarşambaakşamı saat 21.00’de, gösterildiği dönemde büyük beğeni toplayan ‘Küçük GünIşığım’, sanatseverlerle buluşacak. Orijinal adı ‘Little Miss Sunshine’ olanfilmde, bir minibüse doluşarak ailenin en küçük ferdinin hayalinigerçekleştirmek için sürprizlerle dolu yolculuğa çıkan Hoover Ailesi'ninhikayesi anlatılıyor. Oscar Ödülleri’ne 4 dalda aday olan film, ‘En İyiYardımcı Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Özgün Hikaye’ dallarında aldığı ödüllerinyanısıra BAFTA, Cesar gibi bir çok saygın ödülün de sahibi oldu.  
‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri sonbahar döneminde İzmir Sanat Merkezi’ndedevam edecek.

Çocuklar için ‘Kutup Misafirleri’
Eylül ayında çocuklar için ‘Kutup Misafirleri’ adlı müzikli oyun sahnelenecek.Kültürpark İzmir Sanat’ta minim sanatseverlerle buluşacak oyun, 11-21-23 ve 30Eylül 2014 tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde tekrarlanacak. AhmetAkdeniz’in yazıp yönettiği Mavi Sanat Tiyatrosu’nun oyununda Sıla Akdeniz, UfukÖztabak ve İlker Kılıçer rol alıyor. Tiyatro oyununun biletleri 1 TL.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv