Her zaman Deniz olmak

  • 0
  • 955
Yazı Boyutu:

Usta edebiyatçılar Mete Ertekin, Okan Yüksel ve Semih Çelenk Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği “Deniz bugüne bakıyor” adlı edebiyat söyleşisinde bir araya geldi. Soyer Kültür Sanat Fabrikası’ndaki söyleşiye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’da katıldı.  
Bayraklı Belediyesi Kültür Sanat etkinliklerinin Mayıs ayına üç fidan için anma konseriyle başladığını söyleyen Başkan Hasan Karabağ, yazarlarla halkımızı buluşturuyor, çocuk tiyatroları ile ay boyunca mahallelere gidiyoruz. Çocuklardan, kadınlara kadar her kesime yönelik farklı etkinliklerle Bayraklı halkını kültür ve sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. Bugün de değerli yazarımız Semih Çelenk’in imza günü ve “Deniz bugüne bakıyor” adını verdiğimiz söyleşide bir araya geldik” dedi.
Söyleşiyi yöneten Semih Çelenk, ölümlerinin üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinin daha iyi anlamaya başladığına dikkat çekti. Çelenk, “Her geçen yıl artan bir kalabalıkla anılmaya başladılar. Bizler denizleri anmanın dışında anlamak gerektiğine inananlardanız. ‘Her zaman Deniz olmak’ adını verdiğim kitabımda bunu anlatmaya çalıştım” diye belirtti.    

68 kuşağı mücadelesi devam ediyor
İktidarın son dönemlerde sosyal demokrat belediyelere savaş açtığına dikkat çeken Okan Yüksel, “Biz bu savaşa varız. 68 kuşağı olarak kentlerde çok şehitler vererek bugünlere geldik. Onların mücadele bayrağını taşıyacak inancımız devam ediyor. Her dağ kendi destanını, orman kendi uğultusunu taşır. Bu ülkenin dağlarında Mustafa Kemal, ormanlarımızda denizler var. Bizim dağlarımızda Nazım Hikmet türküleri, Mustafa Kemal destanları var. Onlarda bir gün faşizmin çöplüğüne gidecekler” dedi.

Deniz bugün de Deniz olurdu
Sözlerine ‘Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan dostları, merhaba’ diyerek başlayan Mete Ertekin, “Üniversite yıllarında 1960 Anayasa’sının kısmi özgürlüklerini yaşıyorduk. ODTܒde okuduğumuz yıllarda bir takım engellerle karşılaştık ve bu engellerin aynı zamanda ülke sorunları olduğunu gördük. Amerikan emperyalizminin okuldaki en iyi beyinleri alıp götürdüğüne şahit olduk. İlk ciddi boykotumuzu “Hayvan çiftliği” adlı kitaba yaptık. Çok da büyük tepkiler aldık. Ve bu tepkilerimiz kimi zaman Karadeniz çay mitingi, kimi zaman elmalı toprak isyanı gibi ülke sorunları üzerine devam etti. Birçok arkadaşımız sokak ortasında sırtından vurularak öldürüldü. Bu işin sonunda idam olduğunu biliyorduk. Denizlerin kalemini kıran hâkimi kimse hatırlamıyor ama Denizler her geçen gün artan bir kalabalık tarafından anılıyor. Yok etmek istediler ama yok edemediler. Onlar hala genç” diye konuştu. Yazar Semih Çelenk söyleşi sonunda dinleyicilere “Her zaman Deniz olmak” adlı son kitabını imzalayarak hediye etti.             

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv