Herkes kalkınmalı, payına düşeni almalı!

Reklamcılar, Açık Hava, Kamuoyu ve Organizasyon Grubu Komite Başkanı, Filiz Avcı Belet. 3 Ekim, pazartesi günü yapılacak seçime yönelik bir açıklama yaptı.

  • 0
  • 248
Herkes kalkınmalı, payına düşeni almalı!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO)  Meclis üyelisi ve reklamcılar, açık hava, kamuoyu ve organizasyon grubu komite başkanı, Filiz Avcı Belet. 3 Ekim, pazartesi günü yapılacak seçime yönelik bir açıklama yaptı. Belet; seçimlerin demokratik bir şekilde geçmesini dilediği açıklamasında; “ Yıllardır olduğu gibi şimdi de söylüyorum; mesleki temsil, siyaset üstü, gönüllük işidir. 2 dönemim mensubu olduğum reklam sektörünü geliştirmek ve odayı herkes için ulaşılabilir hale getirebilmek için emek harcadım. Şimdi, kollarımı aynı heyecanla sıvadım. Her şartı göğüsleyecek gücü daima kendimde buluyorsam meslektaşlarım sayesinde. İzmir’in reklamcıları, sektörümüzün İzmir’deki temsilcileri; ufukları geniş, sorgulayan ve farkındalığı olan profiller. Memlekete de kafa yorarlar, mesleki gidişata da. Böyle bir grubun sözcüsü olmak onur. Özgür iradelerin desteğiyle, herkesin kalkınması ve payına düşeni alması için bir dönem daha mücadeleye varım.” diye konuştu.
 
İzmirli reklamcıların farkı fark ediliyor
Meslek Odalarının misyon ve işlevlerinin önemini vurgulayarak meclis üyeliği döneminin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Belet; sözlerini şöyle sürdürdü; “Hem üretim, hem tanıtım ayağını içinde barındıran çok özel bir grubuz. Bugüne kadar, İZTO temsiliyetim de bunu öne çıkaran; İzmirli reklamcıların gücünü vurgulayan pek çok adım attık. Basın açıklamaları yaptık. İzmir’i,  İzmir’i bilenler tanıtsın dedik. İstanbul özentisini bu sayede kırdık. Bugün İzmirli reklamcıların farkı fark ediliyor. Tabela yönetmeliklerinden, anne adayı üyelerimize, şehrin açık hava reklam dizaynına kadar pek çok yasal düzenleme yapılması için çabaladık; yönetmelik değişiklikleri yaptırdık, öneriler getirdik. Ulusal ve uluslararası platformlarda, fuarlarda İzmir’in farkını ortaya koyduk. Çalışmalarımızda üyelerimizi birbirine kırdırmadık ve birbirinden ayırmadık. Tüm üyelerimizin fırsatlardan eşit biçimde yararlanmalarının mücadelesini verdik ki; bunu hepsi iyi bilir. ”
 
“Banane” demedik…
Reklam sektörünün 30 yıldır parçası olduğuna dikkat çeken Belet, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Meslektaşlarım bana iki dönem yetki verdi. ‘Kimin siyasi görüşü nedir?’ demedim. ‘Kim güçlüyse, onun yanında olayım ya da bana kişisel ne sağlar?’ diye düşünmedim. Oda çatısı altında, sektörümün üyeleri ve bileşenleri dışında kimsenin sözcüsü olmadım. En önemlisi de hiç “banane” demedim. ‘Banane’ diyenlerin başarı hikâyesi yoktur. İz bırakamazlar. Afife Jale’den, Hasan Tahsin’e; Halide Edip’ten Nobel Ödülü almış genetik dehası Aziz Sancar’a… Hepsi, “banane’ demeyenler. İyi ki varlar. İyi ki ‘ banane’ demediler.

Sizlerde ‘’banane’’ demeyin. İçtenlikle inanıyorum ki bu irade sandığa yansıyacak. Sivil toplum gücünün, mesleki mücadelenin önünde yer alıyorsak; somut adımlarımız olmalı. Grubumuzun üyeleriyle, meslektaşlarımla birlikte bu adımları attığımızı düşünüyorum. Pandemi, sel, deprem, ekonomik dalgalanmalar… Birçok olumsuzluk yaşadık, yaşıyoruz.  Önümüzdeki süreçte, daha adil hak paylaşımlarına ihtiyacımız var. Herkes kalkınmalı. Her üyemiz, payına düşeni almalı.”
 
Hepimiz, 137 yıllık bir çatının altındayız.
3 Ekim’de yapılacak komite seçimlerinin ardından meclisi ve başkanı seçeceklerini hatırlatan Filiz Avcı Belet; ayrıca şunları söyledi; “Şu anda hepimiz, 1885 yılından bu yana; yani 137 yıldır varolan bir meslek kuruluşunun çatısı altındayız. Burası bir han. Dün yoktuk; belki yarın olmayacağız. Önemli olan; hangi dönem ve şartlarda görev alırsak alalım;  bizlerin, İZTO’nun kurumsal kimliğine  yakışan mücadeleyi vermemizdir.. Asıl olan, üyelerimizdir. Onların meseleleridir. İzmir Ticaret Odası’nın yeni dönemi; ortak çıkarlara hizmet eden, İzmir’e yön veren kolektif bir güç olmaya devam edecektir’’.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv