Hilton’da taze enginar günleri

  • 0
  • 1.244
Yazı Boyutu:

Mart ayının ortalarından itibaren enginar tezgahlarda boy göstermeye başlayan Enginar, sofraları da süslemeye başladı. İzmir Hilton’un baş aşçısı Ahmet Yıldız ve ekibi, mevsimin en güzel sebzelerinden olan enginar’dan hazırladıkları özel  mönüyü  “Taze Enginar Günleri”  adı altında lezzet tutkunlarının beğenisine sunmaya başladı.  “Taze Enginar Günleri” adı altında hazırlanan sunulan Enginar mönüsünde yok yok.
 
Kurumuş domatesler eşliğinde Kremalı Enginar Çorbası, Kırmızı Çan Biber ve Tatlı Mısır Taneleri ile Enginarlı Krep , Mini Misket Sebzeler ve Roka Sos eşliğinde Ev yapımı Zeytinyağlı Enginar, Gratine Patates ve Tane Biber Sos ile Sote Enginar üzerinde Izgara Dana Bonfile,  Enginar  Tartar  üzerinde Izgara Jumbo Karides , Safran Sos ile. Enginar ile ilgili bilgi veren aşçıbaşı Ahmet Yıldız,  Enginar’ın en  güzel olduğu zamanların  henüz küçük ve fazla gelişmemiş olduğu Mart ayı  ile Nisan ayının ortaları olduğunu, bundan sonra ise enginarın kartlaşmaya ve liflenmeye başladığını belirtirken  Operasyon Müdür Yardımcısı Mustafa Korkut Tuncer ise  tadı kadar görünüşüyle de ilginç bir sebze olan  Enginar’ın  sağlık açısından çok yararlı bir sebze olduğunu  söyledi.
Tuncer, “ Sindirimi ise çok kolaydır. Enginarda bulunan "Cinarin" adlı maddenin karaciğer rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu biliniyor. Ayrıca yine cinarin maddesi safra kesesi ve karaciğerde toplanan nikotin, alkol ve yağların atılmasına yardımcı oluyor.  Bundan yola çıkarak enginar çeşitlemelerini müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv