“Hızlı Başla Eğitimi” EBİLTEM’de başladı

  • 0
  • 575
“Hızlı Başla Eğitimi” EBİLTEM’de başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi  (EBİLTEM);  150 bin TL’lik hibe desteği sağlayan TÜBİTAK Bireysel Girişimci Programı  (BİGG SEA) çağrısı proje başvurularını almaya devam ediyor. Teknoloji odaklı ticari proje ve iş fikirlerini hayata geçirerek şirketleşmek isteyen kişilere yönelik yapılan  çağrı; bireysel başvuruları kabul ediyor.

Programın detayları hakkında daha fazla bilgi almak ve başvurularda dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenmek için EÜ EBİLTEM-TTO’da  “Hızlı Başla” eğitimi verildi. Eğitimi EBİLTEM Lisanslama ve İş Geliştirme Birimi Uzmanı Semih Erden verdi. Çok sayıda girişimci seminere katıldı.  Erden; katılımcılar için kısa ve genel bir tanıtım yaptıktan sonra iş modeli geliştirme ve iş planı hazırlama süreci hakkında bilgi verdi. Erden; “BiGG-SEA 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı birinci aşama başvurularını toplamak üzere TÜBİTAK tarafından seçilen resmi bir uygulayıcı. Program yenilik odaklı teknolojik fikir sahibi girişimcileri, yalın girişim ve pazar geliştirme metodolojilerine dayalı eğitim ve mentorluklar ile desteklemek; iş fikrinin teknik ve pazar doğrulaması gerçekleştikten sonra hazırlanacak bir iş planı ile girişimcinin ticarileşme yolculuğu boyunca ona eşlik etmek üzere kurgulanmıştır” dedi.

Program başvuruları EBİLTEM-TTO ve ideEGE-TGB’nin de bir parçası olduğu BiGG-SEA konsorsiyumu üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İkinci değerlendirme dönemi için  28 Ağustos 2015’e kadar başvuru yapılabiliyor.

BiGG-SEA; üniversite lisans programı mezunları, yüksek lisans ve doktora öğrencisi ve mezunları olan girişimcilerin, teknolojik ve inovatif projelerine yönelik 150 bin TL hibe, eğitim ve mentörlükler içeren bir program.  2012-2015 arasında üç yılda 3200’den fazla girişimci bu programa başvurdu, 1100’den fazlası eğitim alarak iş planı başvurusunda bulundu ve 350 girişimci hibe kazandı.
 
Proje, Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO desteği ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi ideEGE – TGB A.Ş.’nin koordinatörlüğünde yürütülüyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv