Hizmet birimleri “çocukların eğitim merkezi” oldu

  • 0
  • 668
Hizmet birimleri “çocukların eğitim merkezi” oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediyesi tarafından mahalleye dönüşen köylerde açılan hizmet birimleri yaz ayları dolayısıyla eğitim merkezi olarak da hizmet veriyor. Belevi, Çamlık, Havutçulu ve Acarlar Mahallelerinde faaliyet gösteren hizmet birimlerinde, 6- 12 yaşları arasında 65 öğrenci çeşitli eğitim aktiviteleri ile yaz tatillerini verimli bir şekilde geçiriyor.
 
Hem eğitim, hem sosyalleşme
Selçuk’un mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla belediye arasında köprü işlevi gören hizmet birimlerinde çocuklar tatillerini verimli bir şekilde geçiriyor. Yaz kursları her mahallede haftanın bir günü öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere ikişer saat olarak düzenleniyor. Belevi, Çamlık, Havutçulu, ve Acarlar mahallelerinde açılan hizmet birimleri mahallelerde yaşayan çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirebilecekleri yeni bir adres oldu. Selçuk Belediyesi eğitmenleri tarafından yaz kurslarında öğrencilere resim yapma, kitap okuma, okunan kitaplar üzerine yapılan çeşitli aktivitelerle hayal güçlerini genişletme gibi olanaklar sunularak, onların tatil süresince eğitim hayatından uzaklaşmamaları sağlanıyor.

"Öğrenciler de, veliler de memnun”
Hizmet birimlerinde kitap okuyup, resim yapan çocuklar zamanlarını verimli bir şekilde geçirmenin yanı sıra aynı zamanda sosyalleşiyorlar. Çocukların el ve zihin becerilerinin geliştirilmesi, yaz boyunca eğitimden uzaklaşmaması amacıyla düzenlenen yaz kurslarından öğrencilerin yanı sıra velilerin de memnun olmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getiren  Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, “Yeni mahallelerimizdeki kurslarımıza gösterilen ilgiden memnunuz.  Okulların kapanmasının ardından hizmet birimlerimizde düzenlediğimiz yaz kurslarımız Eylül ayının ilk haftasında sona erecek. Ayrıca yaz kurslarımıza katılan öğrencilerimize bir de sürprizimiz olacak. Kursiyer ve velilerimizi İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı gezisiyle ödüllendirileceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv