Hocalardan vefa dersi

  • 0
  • 821
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve İzmirli akademisyenler, 5 yıl önce kaybettikleri bilim insanı Prof. Dr. Sadık Acar için bir araya geldi, vefa dersi verdi
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, vefa örneğine sahne oldu. Enstitünün eski müdürlerinden Prof. Dr. Sadık Acar, ölümünün 5’inci yılında anıldı. Prof. Dr. Acar için Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik’in moderatörlüğünde panel düzenlendi. Birleşmiş Milletler’de Türkiye’nin daimi temsilciliği yürüten emekli büyükelçi Ertuğrul Apakan, Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Prof. Dr. Zehra Vildan Serin ve Doç. Dr. Hakan Kahyaoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Ailesiyle çok sayıda arkadaşı ve öğrenciler de yer aldı. Prof. Dr. Acar tüm yönleriyle anlatıldı, duygu yüklü anlar yaşandı. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaşamı boyunca vefaya büyük önem veren Prof. Dr. Sadık Acar’a böyle bir vefada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti, “Ondan çok şey öğrendim, akademisyenliğe ve yöneticiliğe geçmemde büyük payı var. İnsani yönünü, bilim adamlığı vasfını ve yaşamda savunduğu değerleri yaşatmaya, gençlere aktarmaya çalışıyoruz” dedi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Utku Utkulu da bilim dünyasına büyük katkıları bulunan, hocaların hocası gözüyle bakılan Sadık Acar’ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv