Hocaların Hoca'sına çevrim içi anma

“Hocaların Hocası” olarak anılan Türk Tiyatrosu’na büyük emeği geçen Prof. Dr. Özdemir Nutku, aramızdan ayrılışının 1. yılında, çevrimiçi bir etkinlikle anılıyor.

  • 0
  • 2.191
Hocaların Hoca'sına çevrim içi anma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Hocaların Hocası” olarak anılan Türk Tiyatrosu’na büyük emeği geçen Prof. Dr. Özdemir Nutku, aramızdan ayrılışının 1. yılında, çevrimiçi bir etkinlikle anılıyor.

İzmir – Türk Tiyatro tarihinin mihenk taşı Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun aramızdan ayrılışının ilk yılında, ailesi, dostları, meslektaşları ve öğrencileri O’nunla yaşadıkları anılarını paylaşacak.  Bi Dünya Tiyatro, Sahne ve Görsel Sanatlar Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan anma etkinliğinde, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Semih Çelenk, Doç. Dr. Özlem Turan Belkıs, Civan Canova, Vahide Perçin, Gürol Tonbul, Yunus Emre Bozdoğan, çocukları Elif ve Zeynep Nutku konuşmacı olacak. Moderatörlüğünü Süreyya Kilimci’nin yapacağı anma töreni, bu gün (8 Kasım Pazar günü) saat 17:00’da başlayacak ve Bi Dünya Tiyatro Youtube kanalı üzerinden bit.ly/ozdemirnutku adresinden canlı yayımlanacak.

“Özdemir Nutku bir ormandır”
Özdemir Nutku mezunlarından ve Bi Dünya Tiyatro, Sahve Ve Görsel Sanatlar Topluluğu Derneği Başkanı Deniz Turhan Hotiç, “Bir çınar ağacı değildir o, Özdemir Nutku bir ormandır. Cumhuriyet döneminin en önemli aydınlarının başında gelen Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın, Sümer tabletinden bir çevirisi şöyledir: “Madem biliyorsun, neden öğretmiyorsun?”. İşte bu, Özdemir Nutku’nun bir entelektüel olmanın da ötesinde, ışık tutan, yol gösteren bir özelliğe sahip olduğunun en gerçek karşılığı olsa gerek. Onun bilge kişiliği ile bir adım öne çıkmasının, büyük bir değer olarak anılmasının asıl anlamı burada yatar” şeklinde konuştu. Deniz Turhan Hotiç, sanata ve yaşama ilgi duyan herkesi, canlı yayını izlemeye davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv