Horizon 2020 Ege Üniversitesi’nde

  • 0
  • 805
Horizon 2020  Ege Üniversitesi’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK-2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen "HORIZON 2020 Proje Yazım ve Ortaklık Kurma Eğitimi" devam ediyor. Bu çalışmalarla çığır açan teknolojilere destek veriliyor.
 
 
Ege Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılar ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "HORIZON 2020 Proje Yazım ve Ortaklık Kurma Eğitimi"; bilim adamlarının ve üniversite öğrencilerinin desteklenmesiyle birlikte bilim politikalarını geliştirmek, bilim insanlarını ve çalışmalarını ödüllendirmek, gençlerin bilim insanı olmayı amaç edinmelerini sağlamak amacını taşıyor. AB’ye üye ülkelerde ve uluslararası seviyede var olan araştırma altyapılarına daha geniş ve etkili uluslararası erişim sağlayan program aynı zamanda tüm araştırmacıların yeni araştırma tesislerini uzaktan kullanmasına da olanak veriyor.
 
Araştırmacılar ve araştırma kuruluşları arasında işbirliği sağlayarak projelerin uluslararası ortaklıklarla oluşturulmasına destek olan Horizon 2020 Programı ile belli aralıklarla proje çağrıları yapılıyor. Proje çağrılarına bilim insanları, KOBİ’ler, sanayi kuruluşları, kamu kurumları ve bireysel araştırmacılar başvuruda bulunabiliyor. Araştırmacılar ve kuruluşlar, bilgi iletişim teknolojileri, nanoteknoloji, ileri üretim teknolojileri, sağlık, tarım, gıda, enerji, ulaştırma, iklim, çevre, kaynak verimliliği ve hammadde ve güvenlik alanlarında proje başvurularında bulunabiliyor.ÇIĞIR AÇAN TEKNOLOJİLERE DESTEKProgram hakkında bilgiler veren Doç.Dr. Özge Andıç Çakır; yaptığı sunumda HORIZON 2020’nin Avrupa Birliği ve civar ülkelerdeki enerji ve potansiyeli kendi iç dinamiklerine çeviren ve bu enerjiden yararlanma maksadı içeren bir birleşme olduğunu belirtti.

2020 ve sonrası için Avrupa araştırma altyapılarını geliştirmenin küresel altyapılar geliştirerek, ulusal altyapıların Avrupa çapında entegrasyonu ve kullanıma açılmasını sağlayarak ve bilişim odaklı e-altyapıların yaygınlaştırılmasıyla mümkün olacağını ifade eden Doç. Dr. Çakır, araştırma altyapılarının inovasyon potansiyelinin ve bu konuda yetişmiş insan kaynağının arttırılmasının önemine dikkat çekti. HORIZON 2020’nin yüksek riskli çalışmalara ve çığır açıcı teknolojiler geliştirmeye; bilim ve mühendisliği birbirine yakınlaştırmaya; sanayi ve toplumun gelecekteki ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağladığını söyleyen Doç.Dr. Çakır; projeyi geleceğe yapılan en ciddi yatırım olarak adlandırdı.

Katılımcılara programa erişim ve kullanım hakkında uygulamalı açıklama yapan Doç. Dr. Çakır, destek programının aynı zamanda ortak çalışma arkadaşları bulmaya yardımcı olacağını ve başarılı projelere parasal destek sağlanacağını sözlerine ekledi.
Eğitim, Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Konferans Salonu’nda 16 Ocak tarihine kadar devam edecek.    İZMİR (Ege Ajans/Sinem Tetik- Zekai Mahir Aktepe)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fotoğrafçılığın püf noktaları “genç gözlerle” ele alındı

Yükseköğretimin Oscar’ı İzmir Ekonomi’de

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

Mutfakta Başarı Tesadüf Değil

Doğa Dedektifleri İş Başında

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg