HOUSTON’DAN GELEN ZAFER

  • 0
  • 528
HOUSTON’DAN GELEN ZAFER
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

ABD’denin Houston şehrinde düzenlenen I-SWEEEP (International Sustainable World Energy, Engineering & Environment Project Olympiad) Proje Olimpiyatı’nda İzmir Fatihli öğrenciler 2 birincilik, 1 üçüncülük aldı. Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji 50. yılında ardı ardına gelen spor başarıları ve bilim başarılarıyla İzmir’i ve Ay-Yıldızlı bayrağı Dünyada başarıyla temsil etmeye devam ediyor. İFK’lı öğrencilerinin başarıları şöyle:
Serra Doğanata, projesi 'Gas Sensor Applıcatıons With Photonıc Crystal Fiber and Carbon dioxide Sensor Design' ile mühendislik dalında, Batuhan Sakal ve Utku Ege Yıldırım projeleri 'S‐R‐H (Search‐Rscue‐Help) Snake - Bot' ile yine mühendislik dalında birinci oldu ve altın madalya kazandı. Hatice Öztekin ve Özgür Ülker projeleri 'A New Generation Colorimetric Method for Lead Analysis: Aptamer modıfıed gold nanopartıcles' ile çevre dalında 3.lük kazanarak bronz madalya aldılar.

Öğrencilere danışman öğretmen olarak eşlik eden İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir söz konusu proje olimpiyatına dünyanın çeşitli ülkelerinden 450 den fazla proje katıldığını ve öğrencilerin İnglizce sunumlar yaparak önemli dereceler almalarına dikkat çekti. Ayrıca Karademir, projeyi tanıtmada gösterdikleri yüksek performans ve başarıdan çok gurur duyduğunu, uzun süren bir proje hazırlık süresinden sonra gelen dünya çapındaki başarıların tüm bölümün tam bir uyum ile ekip olarak çalışmasının eseri olduğunu belirtti. İzmir Özel Fatih koleji proje bölümünün geleneksel hale gelen başarıları okulun 50. Yılında zirve yaptı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv