İAOSB’nin okulu TÜBİTAK bölge birincisi oldu

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm Türkiye’ye örnek gösterilen okulu, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması’nda iki projesi ile Ege Bölgesi birincisi, bir çalışması ile de Bölge üçüncüsü oldu.

  • 0
  • 1.331
İAOSB’nin okulu TÜBİTAK bölge birincisi oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm Türkiye’ye örnek gösterilen okulu, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması’nda iki projesi ile Ege Bölgesi birincisi, bir çalışması ile de Bölge üçüncüsü oldu. Gerek akademik kadrosu gerekse fiziki yapısı ile öncü okullar arasında yer alan okulun başarılı öğrencileri, pandemi şartlarına rağmen kuruluşunun 7. yılında bu kez de TÜBİTAK’tan altın madalyalar kazanmanın sevincini yaşadı.
 
Okul öğrencilerinden Erdem Çakır ve Haluk Arhan Kaya’nın hazırladığı “Parçaların Artırılmış Gerçekliği (PAG)” isimli proje ile Yankı Çilingir ve Beren Lokmanoğlu’nun hazırladığı “Açı Bildirimli MIG/MAG Kaynağı Eğitim Torcu” isimli çalışma Bölge birinciliklerine layık görülürken; öğrenciler iki altın madalya ile 24-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Okula bir ödül de edebiyat alanından geldi. Aybüke Beliz Eroğlu ve Ömer Faruk Türk’ün hazırladığı “Edebiyat Öğretiminde Akran Saati Uygulamasının Olumlu Etkilerinin Değerlendirilmesi, Edebiyatçının (Göz) Yaşı isimli proje Bölge üçüncülüğüne layık görüldü.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi Hilmi Uğurtaş, öğrencilerin proje tabanlı eğitim anlayışı kapsamında derslerinde üreterek geliştirdikleri, bilgiden bilgi üretebilme becerilerini ortaya koydukları pek çok çalışmaya imza attıklarını söyledi.
 
Bilimsel proje hazırlama çalışmaları üzerinde yoğunlaştıkları TÜBİTAK projelerinde elde ettikleri dereceler ile de ulusal finalde Ege Bölgesi’ni temsil edecek öğrencileri adına gurur duyduklarını dile getiren Uğurtaş, “Öğrencilerimizle birlikte okulumuza birincilikleri ve üçüncülüğü kazandırarak Türkiye finallerine taşıyan danışman öğretmenlerimiz, alan şeflerimiz, bölüm başkanlarımız ve okul yönetimimiz öncülüğünde tüm eğitim kadromuza teşekkür ediyorum. Bizlere bu gururu bir kez daha yaşatan öğrencilerimizi kutluyor, Türkiye finallerinde başarılar diliyorum” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv