İcraatlarını Anlattı

  • 0
  • 611
İcraatlarını Anlattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nde Prof. Dr. Yusuf  Vardar MÖTBE Kültür Sanat Merkezi ‘’Birikimi Harekete Geçirmek’’ sempozyumuna ev sahipliği yaptı. ‘’Yeni yenilikçi yönetim anlayışı ile birikimi harekete geçirmek” adlı sunumu yapan E.Ü Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi’nin nitelikli, girişimci bir hareket kabiliyetine sahip olduğunu ve amaçlarının Ege Üniversitesi’ni dünyanın ve Türkiye’nin en iyi üniversitesi haline getirmek olduğunu ifade etti.

“Geçmişte de gelecekte de Ege Üniversitesi” sloganıyla yenilikçi bir anlayış tutumunu sürdüreceklerini, kurumun yetkinliklerini bıkmadan yorulmadan harekete geçirmek için çalışacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yılmaz 2015 yılında 60. Yılını kutlayacak Ege Üniversitesi’nin vizyonunun her zaman ilerlemek olduğunu kaydetti. İlk kez 25 Mart 2009’da yapılan “Birikimi Harekete Geçirmek” toplantılarının her yılın Mart ve Nisan aylarında tekrarlandığını, yapılan uygulamaların şeffaflık prensibi ile Ege Üniversitesi mensuplarına paylaşıldığını söyleyen Prof.Dr.Yılmaz, 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen icraatları anlattı.

URAP (University ranking by academic performance) kıstaslarına göre akademik başarılar ve bilimsel metotlar geliştirme doğrultusunda en iyi 2. Üniversite olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz TUBİTAK’a en çok projeyi kendilerinin gönderdiklerini, ERASMUS kapsamında en çok öğrenci gönderip-alan üniversite olmaya devam ettiklerini anlattı, ayrıca üniversite bünyesinde üretilen sağlık bakanlığı onaylı endomik ürünlerin eczanelere konduğunu ve iki ürünün de ekim ayında satış ruhsatı alabileceklerini ifade etti.

Tıp Fakültesi’nde hastane merkez arşivinin açılıp, elektronik hasta dosya sistemine geçildiğini belirterek daha sistematik bir işleyişe kavuştuklarını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz ,Kornea naklinde önemli başarılara ve sayılara ulaştıklarını ifade ederek  Tıp Fakültesinin Ege Üniversitesi’nin gözbebeği olduğunu, onkolojik tedavi anlamında ise en iyilerden biri olduğunu söyledi. İZMİR(Ege Ajans/Gökhan Ercümen-Ecem Yelken-Bircan Kepçeler)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv