İEÜ’lü gençlere 9 ödül birden

Son 5 yıl içerisinde 28 farklı ülkeden 274 Erasmus öğrencisini konuk eden İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), kendi bünyesinde kurduğu Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) Kulübü ödülleri topladı.

  • 0
  • 777
İEÜ’lü gençlere 9 ödül birden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Son 5 yıl içerisinde 28 farklı ülkeden 274 Erasmus öğrencisini konuk eden İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), kendi bünyesinde kurduğu Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) Kulübü ödülleri topladı. İEÜ’de okuyan gençlerin; İzmir’e ilk kez gelen misafir öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak ve şehri tanımalarını sağlamak amacıyla oluşturduğu kulüp, Erasmus Öğrenci Ağı Türkiye Ulusal Kurulu’nun yaptığı değerlendirme neticesinde 14 kategorinin 9’unda ödül almayı başardı. ESN İEÜ, Türkiye’deki 41 üniversiteye bağlı öğrenci kulüpleri arasında gerçekleşen incelemede, kategorisel bazda en fazla ödül alan şube oldu.
 
BAŞARILI OLUNAN KATEGORİLER
ESN İEÜ Kulübü Başkanı, İnşaat Mühendisliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Mert Kartal, pandemi döneminde de uluslararası öğrencilerle iletişimin geliştirilmesine yönelik birçok proje geliştirdiklerini ve bu sayede fark yarattıklarını söyledi. Ödüllerin içeriğine ilişkin bilgiler veren Kartal, “Erasmus Öğrenci Ağı Türkiye Ulusal Kurulu, öğrenci kulüplerinin son 1 yıldaki çalışmalarını detaylıca inceledi. Bunların neticesinde; en iyi bütçe yönetimi, en iyi yaratıcılık, en iyi web sitesi ve en iyi sürdürülebilirlik ödülünü aldık. Bunun yanı sıra en iyi uluslararası görünürlülük onur ödülüne ve en iyi 2‘nci görsel üretim ödülüne layık görüldük. İş birliğiyle ilgili iki ayrı kategoride de ödül aldık. En iyi şube kategorisinde de 3 yıldır üst üste dereceye girmeyi başardık” dedi.
 
ORTAK PROJELER YAPTIK
Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulüp olarak, Erasmus kapsamında üniversitemize geldikten sonra ülkelerine dönen öğrencilerle iletişimin sürdürülmesini çok önemsiyoruz. Yurt dışına gidecek öğrenciler için bilgi alıyoruz, öğrencilerin tecrübelerini birbirine aktardığı ortamı da sağlıyoruz. Hep birlikte ortak projelere imza atıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların karşılığını almak, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek bizleri çok mutlu etti.” ESN İEÜ’nün yönetimi; öğrenciler Mert Kartal, Buse Pek, Hilal Rana Anarsay, Sıla Özden, Berna Öykü Özbey, Mert Alaçam ve Mert Can Uzunoğlu’ndan oluşuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv