IF Wedding Fashıon İzmir Danışma Kurulu Toplandı

Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı hazırlıkları kapsamında; sektör temsilcileri, oda ve dernek başkanlarının katılımıyla danışma kurulu toplantısı yapıldı.

  • 0
  • 977
IF Wedding Fashıon İzmir Danışma Kurulu Toplandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı hazırlıkları kapsamında; sektör temsilcileri, oda ve dernek başkanlarının katılımıyla danışma kurulu toplantısı yapıldı.

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde 7 – 10 Şubat 2017 tarihlerinde 11. kez düzenlenecek. Fuar İzmir’in A ve B hollerinde gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir’e ilişkin hazırlık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
İZFAŞ tarafından fuar hazırlıklarını katılımcılar ile paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla danışma kurulu toplantısı organize edildi. İzmir Wyndham Grand Otel’de düzenlenen danışma kurulu toplantısında, sektörün yoğun ilgisi dikkat çekti. Toplantıda gerçekleştirilen sunumda; ürün grupları, metraj bilgileri, ziyaretçi, katılımcı ve tanıtım çalışmaları ile etkinlikler davetlilerle paylaşıldı. Danışma kurulu toplantısında; Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği, İzmir Ticaret Odası, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, MTK Sitesi Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin yanı sıra gelinlik, damatlık ve abiye giyim firmaları, dış ticaret firmaları ve temsilcileri, katılımcı ile ziyaretçi temsilcilikleri yer aldı.

Sektör Profesyonelleri İzmir’de Buluşacak
Yurtdışı ziyaretçi çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiği IF Wedding Fashion İzmir’de, geçtiğimiz fuarda 70’e yakın  ülkeden ziyaretçi ağırlandı. 2017 yılında ise hedef, 80 ülkeden ziyaretçinin İzmir’de sektör profesyonelleriyle buluşması.
Yurtdışı ziyaretçi ve tanıtım çalışmalarını desteklemesi amacıyla 50’ye yakın dış ticaret firması ve temsilcilerle çalışmalarını sürdüren İZFAŞ, dünyanın dört bir yanında IF Wedding Fashion İzmir’in adını duyurmaya devam ediyor.
Özellikle Avrupa, İran, Ortadoğu ve Rusya’nın yoğun ilgi gösterdiği fuarı, bugün itibariyle ziyaret etmesi kesinleşen ülkeler şu şekilde: Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Fas, Filistin, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Özbekistan, Romanya, Rusya, Slovenya, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan.
 Yurtiçi ziyaretçi çalışmaları kapsamında ise 57 ilde 40 bin kilometre yol yapılarak toplamda binden fazla firmaya ulaşıldı. Yurtiçi çalışmalarına aralıksız devam edilen fuarda amaç; Türkiye’nin tüm illerini ziyaret ederek, bin 500’den fazla firmaya ulaşmak.
Sektörün Küresel Fuar Endüstirisi Birliği (UFI) onaylı tek fuarı IF Wedding Fashion İzmir’e, 200’den fazla firmanın katılması bekleniyor. Fuarda; ABD, Almanya, Dubai, Fransa, Kuveyt, Lübnan, Ukrayna ile yurt içinde başta İzmir olmak üzere Adana, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmit, Kırıkkale ve Konya’dan sektörün önde gelen firmaları yer alacak.

Fuarda Moda Şöleni
Gala defilesi, performans defilesi ve solo defilelerle renklenecek olan Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda, moda şöleni yaşanacak. Genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla 7 yıldır düzenlenen “Gelinlik Tasarım Yarışması”nın önemine de vurgu yapıldı. 2015 yılı birincisi Taner Tabaklı’nın koleksiyonunun Dubai’de sergilendiği belirtildi. Genç tasarımcıların her zaman destekçisi olduklarını vurgulayan İZFAŞ yetkilileri bu yılın performans defilesinin geçen yılın birincisi Tuğçe Görgülü tarafından 10 Şubat 2017’de gerçekleştirileceğini bildirdi.

Sektöre yönelik ve yalnızca profesyonel alıcıya hitap eden fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek.
Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir; Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv