İGC Başkanı Dikmen gazetecilere saldıran işadamlarını kınadı

  • 0
  • 519
İGC Başkanı Dikmen gazetecilere saldıran işadamlarını kınadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TOBB toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını izlemek için gelen gazeteciler, TOBB üyesi işadamlarının saldırılarına maruz kaldı. Protokolde basının yerini işgal eden bir işadamı, bu duruma tepki gösteren gazetecilere "Oturduğun yerlerin parasını ben veriyorum" dedi. Yapılan saygısızlığa tepki gösteren gazeteciler salonu terk etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “Basına karşı güç gösterisi sergileyen işadamlarını kınıyoruz. Kadın muhabirin üzerine yürümeye kadar varan bu olay basına yönelik bu saldırıyı daha da çirkinleştirmiştir” dedi.

TOBB YÖNETİMİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Misket Dikmen, şunları söyledi:
“Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği salonunda gerçekleşen bu çirkin olay, kamuoyunun haber alma hakkı için çalışan basın mensuplarının çalışmasını engellemeye yönelik olduğu gibi TOBB’un saygınlığına da gölge düşürmüştür. ‘Oturduğun yerlerin parasını ben veriyorum’ diyerek adeta mahalle ağzıyla konuşan işadamlarına; gazetecilerin yalnızca çalıştıkları kurumdan maaş aldıklarını, yalnızca kurumlarına ve halka karşı sorumlu olduklarını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Yaşanan olay sonrası toplantıyı terk eden basın mensubu arkadaşlarımızın bu tavrını yerinde bulduğumuzu belirtiyor, TOBB yöneticilerinin, kurumun çatısı altında gerçekleşen bu çirkin olay nedeniyle meslektaşlarımıza saldıran işadamlarına gerekli yaptırımları uygulamasını beklediğimizi önemle vurguluyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv