İğne deliğinden sağlık

  • 0
  • 1.152
Yazı Boyutu:

Şifa Üniversitesi Hastanesi Basmane Araştırma ve Uygulama Merkezi Girişimsel Radyoloji Bölümü yeni yerinde hizmete başladı. Bölüm Sorumlusu Uzm. Dr. M. Serkan Gür, girişimsel radyoloji sayesinde büyük ameliyatların artık iğne deliği kadar kesilerden yapılabildiğini söyledi.
 
Şifa Üniversitesi Hastanesi Basmane Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yaklaşık 3 yıldır verilen girişimsel radyoloji hizmetleri tek çatı altında birleştirildi. Yeni yeri ve yeni donanımları ile önemli sağlık hizmetlerini verecek hale gelen Girişimsel Radyoloji Bölümü, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Şifa Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Direktörü Yrd. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Basmane Araştırma Uygulama Merkezi Tıbbi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Murat Uyar ve hastane personelinin katılımı ile hizmete açıldı. Açılışta bölümün vereceği sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Girişimsel Radyoloji Bölümü Sorumlusu Uzman Dr. M. Serkan Gür, çok büyük ameliyatlarla veya kesilerle çözülebilecek sağlık sorunlarını; girişimsel radyoloji sayesinde bir iğne deliğinden veya birkaç milimetrelik kesilerden müdahale ederek, tedavi edebildiklerini söyledi. Bu sayede hastaların ameliyat sonrası günlerce hastanede kalmak yerine 4-6 saat içinde veya nadiren ertesi gün taburcu edildiğini anlatan Gür, “Büyük ameliyatların vücudunuzda oluşacak geniş bıçak izleri yerine hiç iz bırakmayan bir tedavi yöntemi ile yapılmasına ne dersiniz? Saatler süren operasyonlardan en fazla 1 saatlik bir işlemle kurtulmak nasıldır bilir misiniz? Hasta açısından tercih sebebi olan bu işlemleri, artık girişimsel radyolojik yöntemlerle yapabiliyoruz” dedi.
 
VARİS TEDAVİSİNDE DE KULLANILIYOR
Girişimsel radyolojinin mikroinvaziv cerrahi, mikrocerrahi, iğne deliğinden cerrahi gibi değişik adlarla da anıldığını belirten Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Girişimsel radyoloji hastanemizde 2010 Ekim ayından bu yana hizmet veriyordu. Ancak şimdi yeni yerinde tam anlamıyla bir bölüm olarak hizmetlerine devam edecektir. Girişimsel radyoloji ekibimizde 1 doktor, 6 teknisyen-hemşire, 2 personel hizmet veriyor. Şu anda hastanemizde atardamar tıkanıklıklarına, toplardamar tıkanıklıklarına ve varislere, uygun tümör tiplerine, enfekte sıvılara (apse), kistlere, diyaliz hastalarındaki fistül tıkanıklıklarına tedavi yapılabilmektedir. Her türlü organ veya dokudan biyopsiler alınabilmektedir. Tüm anatomik bölgelerin anjiografik incelemesi yapılabilmektedir. Varis hastalarının en modern tekniklerle ameliyatsız tedavileri hastanemizde uzun süredir yapılmaktadır. Yapılan işlemler başlıca, stentleme, balon anjioplasti, embolizasyon, kist boşaltma (drenaj), damar genişlemesinin ameliyatsız tedavisi (endovasküler stent-greftleme), radyofrekans (RF) ablasyonu olarak sıralanabilir.”
Gür, bölüm olarak her geçen gün daha fazla hastayı, girişimsel radyolojinin çağdaş tedavileri ile ve tıbba sunduğu yeniliklerle tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv