İİLE DE MOZART OLSUN !

  • 0
  • 714
İİLE DE MOZART OLSUN !
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TK Mezunları Derneği tarafından 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilen, ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettiren birçok sanatçının sahne aldığı İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu muhteşem bir kapanış konseriyle tamamlandı.

30 yılı aşkın süredir Türkiye ve dünyada bir çok önemli isimle aynı sahneyi paylaşan perküsyon üstadı Hamdi Akatay’ın Tepececikli genç müzisyenlerle hayata geçirdiği, Wolfgang Amadeus Mozart'ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturan Tepecik Filarmoni Orkestrası İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu kapanış konserinin konuğu oldu.

Dokuz Sekizlik Mozart
"Biz Mozart da Çalarız Haydar Tatlıyay da" mottosu ile yola çıkan, Wolfgang Amadeus Mozart'ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturan ekip İTK Mezunları Sanat Sezonu kapsamında gerçekleştirdiği konserlerinde, Saraydan Kız Kaçırma, Nine Horses, 35. Senfoni Roman Caz, Divertimento, 25. Senfoni, 40. Senfoni gibi eserleri kendi müzikleri ile harmanlayıp dinleyicilere sundular. Dokuz sekizlik Mozart ezgileri ile İzmirli sanat severlere muhteşem bir gece yaşatan Tepecik Filarmoni Orkestrası dakikalarca alkışlandı.

İTK Mezunları Sanat Sezonu’ndan Elde Edilen Gelir Eğitim İçin Kullanıldı
Açılış konserini ünlü Piyanist Gülsin Onay’ın gerçekleştirdiği ve sırasıyla Dilek Sert Erdoğan Band, Karşıyaka Oda Orkestrası, Hakan Aysev ve Aytül Büyüksaraç, Ali ve Aysun Kocatepe, Kültür Modern Brass Ensemble, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestası- İTK Orkestrası-İTK Oda Orkestrası ve son olarak da Tepecik Filarmoni Orkestrası’nın sahne aldığı İTK Mezunları Sanat Sezonu’ndan elde edilen gelir eğitim için kullanıldı.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da başta “İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu” kapsamında gerçekleştirilecek konserler olmak üzere, yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerden elde edilen gelir, İTK’da eğitim gören şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi imkanı olmayan öğrencilerin kitap masraflarının karşılandığı “İTK Mezunları Kitap Bursu”na aktarıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv