İKÇÜ İşletme Akredite Oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü lisans programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneğince üç yıllık süre ile akredite edildi.

  • 0
  • 637
İKÇÜ İşletme Akredite Oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü lisans programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneğince üç yıllık süre ile akredite edildi.

İKÇÜ İİBF Dekan Prof. Dr. Sevtap Ünal, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Usul’un girişimleriyle 2021 yılı Nisan ayında başlatılan resmi başvuru süreci ve denetleme takvimi başarıyla sonuçlanan İşletme Bölümü fakültenin akredite edilen ilk programı oldu.
Son olarak STAR akreditasyon kuruluşu adına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Ender Altunoğlu’nun değerlendirme takımı başkanlığında, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Doç. Dr. Metehan Feridun Sorkun (İşletme Alan Uzmanı), Gizem Erol’un (Öğrenci Değerlendirici) yer aldığı ekip tarafından saha ziyareti ile denetlemeden geçen İşletme Lisans Programı, hazırlanan rapor neticesinde 2026 yılına kadar akredite edildi.

Öğrencilerin Program Tercihlerinde Önemli
Elde edilen başarıda emeği bulunan herkesi tebrik eden İKÇÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, kalitenin geri planda uzun bir planlama ve çalışma süreci gerektirdiğine işaret etti. Eğitimde kalite ve verimliliği artırmak adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Ünal, “Yükseköğretimde akreditasyona sahip olmak, eğitim-öğretim kalitesinin tescillenmesi anlamına geliyor. Müfredattan, öğretim elemanı kadrosuna kadar birçok kriterde yapılan değerlendirmeler sonucu alınan akreditasyon belgeleri, öğrencilerin program tercihlerinde de önemli bir etken oluyor. Fakülte olarak yaşamın temel unsurlarından olan insan, toplum ve kurumların gelişimine katkı sağlamak misyonunun odağında, tüm diğer bölümlerimizi kapsayacak şekilde akreditasyon çalışmalarımızı genişleteceğiz. 2011 yılında Türkçe olarak kurulan İşletme bölümümüz, bu öğretim yılından itibaren yüzde otuz İngilizce olarak devam etmektedir. Hep daha iyisini hedefleyerek devam ettiğimiz kalite yolculuğunda akredite olmak isteyen programlara verdiği destek ve teşvik için başta üst yönetime şükranlarımızı sunuyoruz. Bu özverili kalite tescillendirme yolculuğunda ekip ruhu ile çalışan değerli bölüm başkanımıza ve emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

En Önemli Paydaşlarımız Öğrencilerimiz ve Mezunlarımız
İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Usul, öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi, öğretim elemanları, öğrenciler, fiziki altyapı, donanım gibi birçok kriterin değerlendirildiği akredite sürecinin belge ile tescillenmesinden duydukları mutluluğu paylaştı.
Kalitenin gelişen ekonomik düzen içerisinde tüm yapılarda önemli bir unsur haline geldiğini özellikle eğitim sektöründe önemli bir noktada bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Hayrettin Usul, “Öğrencilerimiz ve mezunlarımız, bizim en önemli paydaşlarımız. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar kaliteli bir eğitim hizmeti sunarsak toplumumuza olan katkısı da o kadar iyi olur. Ekonomik gelişmenin yolunun insan kaynağına yatırım yapmaktan geçtiğinin bilinciyle öğrencilerimizin evrensel yeterliliklere sahip olmasına katkı sağlamak adına çıktığımız bu eğitim sürecinde yeterliliğini tescilleyen bir bölüm olmaktan son derece mutluyuz. Akreditasyon süreci boyunca emeklerini esirgemeyen başta üniversitemiz yönetimine, kalite komisyonu üyelerine, fakülte yönetimimize, tüm hocalarımıza, idari personelimize, sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv