İKÇÜ Orman Fakültesini, Amerika’dan Maine Üniversitesi ile Birlikte Tasarlayacak

  • 0
  • 962
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ileAmerika’nın Maine Eyaleti’nde bulunan University of Maine arasında MevlanaProtokolünün yanı sıra İKÇÜ Orman Fakültesinin tasarlanması kapsamında iyiniyet anlaşması imzalandı.

İKÇÜ Rektörlük makamında gerçekleşen imzatörenine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, RektörYardımcıları Prof. Dr. Tancan Uysal ve Prof. Dr. İbrahim Kocabaş’ın yanısıraMaine Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Stephen Shaler,Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Mr James Settele, Uluslararasıprogramlar Direktörü Mrs Sarah M Joughin, Maine Eyaleti Çevre Koruma AjansıGörevlisi Mr  Gregory Beane, Maine Üniversitesi Doktora Öğrencisi AlperKızıltaş  katıldı.

Bu birlikteliğin her iki taraf için deakademik kazanımlara olanak sağlayacak”
Yapılan işbirliğinin her iki üniversiteiçin de son derece faydalı olacağına inandığını ifade eden İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, bu birlikteliğin her iki taraf içinde akademik kazanımlara olanak sağlayacağının altını çizdi ve hayırlı olmasınıdiledi. Rektör Akhan, her fakültenin kuruluşunda arayış toplantılarınıdüzenlediklerini ve buna önem verdiklerini vurgularken, Orman Fakültesi için debu alandaki en iyilerden biri olan Maine Üniversitesini seçtiklerini ifadeetti.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Dışİlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal’ın İKÇܒyü vefakültelerini tanıtan ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılanan sunumununardından imzalanan protokol, öğrenci ve akademisyen değişiminin yanındakültürel programların ve bilimsel verilerin paylaşımını da içeriyor.

Orman Mühendisliği Fakültesi’ne Amerika’danTecrübe Desteği
Anlaşma ile ilgili bilgi aktaran Rektör YardımcısıProf. Dr. Tancan Uysal, Maine Üniversitenin akademik prestijinin İKÇܒye güçkatacağını vurguladı. Prof. Dr. Uysal, “ Şehir alanının yaklaşık yüzde 95’iormanlarla kaplı olan, sadece devletin değil özel müteşebbislerin deişletmeciliğini yaptığı ormanlardan oluşan bir eyalette kurulan MaineÜniversitesi, özellikle Orman Mühendisliği bölümü ile Amerika BirleşikDevletleri’nde prestij sahibi bir akademik kurum olarak bilinmektedir.İmzalanan anlaşma ile Mevlana Programı kapsamındaki değişimlerin yanında; MaineÜniversitesi İKÇÜ Orman Fakültesi’nin kuruluşu aşamasında eğitim müfredatınınoluşturulmasında yardımcı olacak ve bilgi, görgü ve deneyimlerini İKÇÜ ilepaylaşacak” dedi.

“ABD ile yurtdışı ilişkiler ve akademikalanlarda yakın ilişkiler süreci başlıyor”
Prof. Dr. Uysal, Orman Fakültesi’ninyanında İktisadi ve İdari Bilimler, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimigibi alanlarda da ortak çalışma kararları alındığını da belirtti. Prof. Dr.Uysal,” Bu anlaşmanın yanı sıra sonbaharda İKÇÜ olarak ABD’de; MassachusettsInstitute of Technology (MIT), Harvard ve Maine Üniversitesi başta olmak üzerebirçok üniversiteyi kapsayan bir gezi planlaması da yapıldı” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adımlar

Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor

Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri İbramaki'de

Arşiv