İki Kardeş Dünya Resim Sergisi

  • 0
  • 1.646
Yazı Boyutu:

ağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafında düzenlenilen ve Prof. Dr. Yusuf Vardar –MÖTBE- Kültür Merkezi Yöneticisi Esin HOCAOĞLU tarafından hazırlanılan “İki Kardeş Dünya” Resim Sergisi açıldı.
 
Sergi Esin Hocaaoğlu’nun konuşması ile başladı. Konuşmasında “Böyle bir projenin oluşturulması  gerçekten mutluluk verici ve onur verici bir olay. İki Kardeş Dünya ismiyle de barış katacağına inanıyorum.” şeklinde ifade etti.  Sergide Serpil Atagöz’ün akrilik-pastel-kolay teknikleriyle yapılmış , konuları genellikle kadınlar ve kadınların yalnızlaştırılması ve  Evangelos Christou’nun sürrealist heykelleri yer aldı. Yurt dışından sergiyi ziyaret etmek için gelenler beğeniyle karşıladı. Serpil Atagöz ve Evangelos Christou “Bu kardeşce projemiz çok güzel ve anlamlıydı. İki farklı ülkeyi , kültürü  kardeşçe birleştirdik ve çok da başarılı oldu” dediler.
İki dost sanatçının ortak sergisi “İki Kardeş Dünya “ resim sergisi 1 Mart 2013 tarihine kadar, Prof. Dr. Yusuf Vardar –MÖTBE- Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde ziyarete açık.
 
EVANGELOS CHRISTOU ve SERPİL ATAGÖZ  KİMDİR ?
Evangelos Christou (Evis) , asıl mesleği sahne tasarımcılığı Sanatçı , 1989 yılından bu yana Yunanistan Sakız Adası’nda yaşıyor ve Yunanistan Güzel Sanatlar Odası’na bağlı olarak heykeltraşlık yapıyor.
Serpil Atagöz , 1975 yılında Buca Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun olup , 21 yıl boyunca liselerde resim öğretmenliği yaptı.1981 yılından bugüne Ege Bölgesi’nin birçok il ve ilçesinde karma sergilere katıldı.1996 yılında 1yıl boyunca Konak Sanat galerisinin yöneticiliğini yapan sanatçı, Köken Sanat Evi’nin kurucularından.İZMİR(Ege Ajans/ Azizhan Bayrak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv