İki Kişinin Gözünden 1 Japonya

  • 0
  • 1.308
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve TasarımFakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Fulya Ertem Başkaya ve İzmir EkonomiÜniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil TasarımıBölümü  Öğretim üyesi Yrd. Doç. F. DilekHimam Er’in ilk kişisel sergileri  “İkichi:İki kişinin gözünden bir Japonya” adlı sergisi K2 Güncel Sanat  Merkezi’nde açıldı.
 
 
Bu sergide, sanatçıların, Japonya ile ilgiliçocukluklarından gelen kişisel bağlarından aldıkları ilham ile oluşturduklarıve 2012 yılında ilk defa deneyimleme fırsatı edindikleri Japonya izlenimlerininyer aldığı  “İki” dostun gözünden ortayaçıkan “bir” Japonya anlatısının;  fotoğraf, video ve el üretimi işlerden oluşanenstallasyonların bir sentezi olduğunu dile getiren sanatçılar, bu anlamdaserginin konsepti’nin  iki(2)=ichi(1),iki Türk’ün deneyimlerinden yansıyanların bir bütünde buluşması olarak düşünüldüğünüsöyledi. 
 
Başkaya ve Er, “Japonya’nınüzerimizdeki etkisini, görsel, dokunsal ve işitsel bir bütünlük içerisinden sunduğumuz  bu sergiyle izleyiciyi, zıtlıkları  ahenkli bir biçimde kabul etmiş bir ülkeyedavet etmeyi amaçladık” dediler.
 
JİKADJaponya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği’nin katkıları ile düzenlenensergi 20 Eylül’e kadar K2 Güncel Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv