İKİ ŞAİR İKİ DÜŞ

  • 0
  • 804
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesinin, Aralık ayında yaptığı ilk etkinlik “İki Şair İki Düş” ilgi ile karşılandı.
Etkinlikte, Veysel Çolak, iki şairin iki farklı şiir anlayışı demek olduğunu söyleyerek, Halim Yazıcı ve Mehmet Sarsmaz'ı izleyicilere tanıttı. Çolak, konuşmasında  şairlerin sıradan insanlar olduğunu vurguladı.

Hüseyin Peker, Halim Yazıcı şiiri üzerine konuştu. Peker konuşmasında, Yazıcı'nın eski yapıtlarında bir Ege büyüsü görüldüğünü, son yapıtında ise sözcükleri yerinden oynatan bir söyleyişe ulaştığını anlattı. Peker, Yazıcıyı yürek serpintisi ile konuşan bir Ege yerlisi olarak tanımladı.  Yazıcı'nın eşi Azime Akbaş Yazıcı ise eşinin hapishaneden gönderdiği kendisine yazılmış bir şiiri izleyicilerle paylaştı.
Programın devamında Şiir Atölyesi öğrencileri Halim Yazıcı'nın şiirlerini seslendirdiler.
Şair Mehmet Sarsmaz'ın şiirini ise Hasan Efe izleyicilere anlattı. Efe, Sarsmaz şiirinin düşünsel yönü olan bir şiir olduğunu söyleyerek, şiirde arayış içinde olan bir şair olduğunu vurguladı. Ayrıca günlük koşuşturmaların Sarsmazın şiirini oluşturduğunu anlattı.
Mehmet Sarsmaz ise konuşmasında şiirin değil şarin ruhunu önemli olduğunu vurguladı. Sarsmaz, şiir değerlendirenleri sevdiğimizi  çünkü onların şiirlere farklı bakmamızı sağladıklarını anlattı.  Sarsmaz'ın konuşmasından sonra Şiir Atölyesi öğrencileri Mehmet Sarsmaz'dan şiirler okudular.
Şiir Atölyesi'nin bu ayki ikinci etkinliği “Behçet  Necatigil : Gizli Sevda”, 24 Aralık 2011 cumartesi saat 14.00'de Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Salihli'de felsefe rüzgarı esecek

30. Yılını Serenad Bağcan Konseri ile Taçlandırdı

Gençlerden doğaltaşa “dekoratif” dokunuş

Zeynep Duru'nun Milano çıkarması

Kadınlar ‘Hey’ diyor

İsmail Altunsaray ile Türkü Dolu Gece

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg