"İki yaka dostluk" Fotoğraf Sergisi...

İzmirli gazeteciler Aynur Tattersall, Mehmet Kurt, Lütfü Dağtaş ve Nurhayat Talay Eylül ayında Yunanistan'ın 12 Adalarından en küçüğü Lipsi Adası yaptıkları gezi izlenimlerini İzmir Ticaret Odası Sanat Galerisi'nde 19-25 Şubat günleri arasında açık kalacak fotoğraf sergisiyle sunacaklar.

  • 0
  • 854
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli gazeteciler Aynur Tattersall, Mehmet Kurt, Lütfü Dağtaş ve Nurhayat Talay Eylül ayında Yunanistan'ın 12 Adalarından en küçüğü Lipsi Adası (Lipsoi)  yaptıkları gezi izlenimlerini İzmir Ticaret Odası (İZTO) Sanat Galerisi'nde 19-25 Şubat günleri arasında açık kalacak fotoğraf sergisiyle sunacaklar.

İZTO, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu, İzmir Fotoğrafçılar Odası, Mövenpick Otel desteği ile 19 Şubat'ta saat 18'de açılacak sergi 25 Şubat'a kadar görülebilir.

İZKO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia,  Lipsi Adası Belediye Başkanı Fotis Maggos'un da katılacağı sergi açılışında Mandolina Smyrna Grubu Türkçe ve Yunanca ortak şarkılarından oluşan mini konser sunacak. Lipsi Adası Belediye Başkanı Fotis Maggos da gitarı ile müzik grubuna eşlik edecek. Sergi Ağustos ayında Lipsi Adasında da sunulacak.

Lipsi Adası
Ege Denizi 12 Adalarından en küçüğü olan Lipsi 16,5 kilometre çapında Anadolu'ya en yakın adalardan biri. 35 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip adada 850 kişi yaşıyor. Başlıca geçim kaynakları turizm, balıkçılık, tarım ve hayvancılık olan adada birer adet fırın, market, eczane, veteriner, şarap imalathanesi bulunurken, çok sayıda otel ve pansiyon, taverna ve restoran yer alıyor.

Çok zengin bir mutfak kültürüne sahip Lipsi, gastronomi turizmi ile de dikkat çekiyor. Yat limanı dünyanın her yerinden çok sayıda yatı konuk eden Lipsi de Ağustos ayında şarap festivali düzenleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv