İki yakanın müzikle buluşması

  • 0
  • 973
Yazı Boyutu:

Yunan-Türk GençlikSenfoni Orkestrası (GTYO )Seferihisar Belediyesi ve Yunanistan DışişleriBakanlığı organizasyonuyla 31 Temmuz Çarşamba akşamı Seferihisar Teos AntikKenti’nde sahne aldı. Birbirinden yetenekli 50 Türk ve Yunan genç müzisyeninoluşturduğu GTYO, Sakız Adası’ndaki konserinin ardından Türkiye konseriniİzmir’in Seferihisar ilçesinde verdi. Konser, tarihi M.Ö. 2000’li yıllaradayanan ve tarihte ilk aktörler birliğinin kurulduğu sanatçılar kenti TeosAntik Kenti’nde gerçekleşti.

KONSERE MUHTEŞEM İLGİ
Yaşları 18-28 arası değişen 25 Türk ve 25 Yunanlı’dan oluşantoplam 50 kişilik orkestrayı şef Cem Mansur yönetti. Soprano Myrsini Margaritide gecede 4 arya seslendirdi. Konseri, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,Yunanistan İzmir Başkonsolusu Theodore Tsakırıs CHP Eski İzmir MilletvekiliKemal Anadol,  Teos Antik Kenti Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil TarihCoğrafya Fakültesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dç. Dr. Musa Kadıoğlu ve yaklaşık iki bin sanatsever izledi.  Konserin sonundaSeferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şef Cem Mansur, Saprona Myrsini Margariti’ye ayrıca konseringerçekleşmesindeki katkıları nedeniyle Türk-Yunan Orkestrası kurucusu Leni Konialidisgeleneksel ebru sanatı uygulanmış doğal taşla oluşturulan bir plaket ve çiçekvererek teşekkür etti.

Konserin ardından açıklamalar yapan Seferihisar BelediyeBaşkanı Tunç Soyer; “Bu akşam gerçekleşen proje sadece bir konserden ibaretdeğil. Zamanında birbiriyle savaşmış ülkelerin gençlerinin böyle bir orkestrazemininde bir araya gelip notalarla buluşup birlikte müzik yapmaları çoksimgesel bir anlam taşıyor diye düşünüyorum. Bu işin kahramanı Bayan Leni Konialis. Farklı şehirlerden farklı okullardanfarklı kentlerden gençleri bir araya getirdi. Dün akşam Sakız'da ilkigerçekleşti bugünde tarihte Aktörler Birliği’nin ilk kez kurulduğu Teos AntikKenti’nde ikincisini yaptık. Dilerim bir gün, birbirleriyle savaşan ülkeleringençleri birlikte müzik yapacakları böyle orkestralar kurarlar ve barışanotalarıyla katkı koyarak, kardeşlik köprülerinin temeli atarlar” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv