İkinci Nakille Hayata Yeniden Bağlandı...

  • 0
  • 683
İkinci Nakille Hayata Yeniden Bağlandı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çanakkale’de yaşayan  42 yaşındaki  böbrek hastası İsmail Çalışkan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  ikinci kez yapılan  böbrek nakli ile hayata yeniden bağlandı.
 
İsmail Çalışkan 2001 yılında  yaşadığı göz rahatsızlığı ve görme kaybı nedeniyle Çanakkale’de bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda   böbrek yetmezliği teşhisi konulan Çalışkan   diyalize girmeye başladı. 2006 yılına kadar diyalize   girerek yaşamını devam ettiren Çalışkan’ın şans yüzüne güldü,  Antalya’da  kadavradan yapılan  böbrek nakli ile diyalizden kurtuldu.  Ancak iki yıl sonra vücudunun organı reddetmesi üzerine yeniden diyalize girmeye başladı. Bu süreçte böbreğini vermek isteyen annesinin de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle doktorlar tarafından uygun bulunmadı.  
 
Yeniden  kadavradan nakil olmak  isteyen İsmail Çalışkan  bu kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek nakli olan bir arkadaşının tavsiyesi ile hastaneye başvurarak Organ Nakli Merkezi’ne kaydını yaptırdı. Ocak ayında  Çalışkan’a  şans ikinci kez güldü. Kadavradan alınan böbrek Op. Dr. Cezmi Karaca başkanlığında Op. Dr. Cem Tuğmen ve Op. Dr. İsmail Sert’ten oluşan ekip tarafından  Çalışkan’a başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirildi ve diyalizden kurtularak hayata yeniden bağlandı.
 
 Diyalizden kurtulduğu için yaşadığı mutluluğu dile getiren İsmail Çalışkan “Hem organ nakli hem de diyaliz sürecini  yaşadım. Haftada üç gün diyalize girmek çok yorucu ve yıpratıcı oluyor.  Bağışlanan Organlar nakil bekleyen hastalara yeniden can veriyor.  Organlar toprak olmasın herkes organlarını  bağışlasın.  Organlarını bağışlayarak beni  diyalizden kurtaran donöre ve ailesine minnettarım. Ameliyatımı yapan  hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Tepecik EAH Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Cezmi Karaca ise, organ bekleyen onlarca hasta olduğunu belirterek, “Bir cana can katmak dinimizce de uygun görülüyor. Eğer hayırsever halkımız organlarını bağışlarsa, bu organlar nakil bekleyen canlara can katar. Organ bekleyen hastalarımız  için organlarımızı bağışlayalım” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv