İLERLEMEK İÇİN YÜKSEK LİSANS

  • 0
  • 848
İLERLEMEK İÇİN YÜKSEK LİSANS
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
Eğitim yaşamında yüksek lisans diplomasına sahip olarak kariyerlerine farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora kayıt işlemlerine başladı. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü toplantısının 19 Ocak, Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nün 20 Ocak, saat 18.30’da Balçova Kampüsü’nde gerçekleştirileceğini söyledi. Başvuruların 19 – 23 Ocak tarihleri arasında alınacağını kaydeden Prof. Dr. Esen, uzaktan eğitim programlarıyla öğrencilerin fiziksel olarak üniversiteye ulaşmadan da eğitim alabildiklerini aktardı.
İEÜ İşletme Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programlarında (e-MBA) bütün derslerin bilgisayar ortamında, canlı olarak işlendiğini ifade eden Prof. Dr. Esen, “Yenilikçi yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda yükseköğretimde yeni bir model arayışı başladı. Yeni neslin öğrenmeye alışkanlarına yöneliyoruz. Dünya genelinde lisansüstünde açık ve talep var. Türkiye’de de durum aynı. Nüfusumuzun iyi bir eğitim alması için çalışıyoruz” dedi.
‘Yüksek Lisans; Önemli Bir Yol Ayrımı’
Teknolojinin olanaklarından yararlandıklarını, öğrenci ve akademisyenleri sanal bir sınıf ortamında buluşturduklarını belirten Prof. Dr. Esen, yenilikçi öncü yanlarını girişimci öğrencilere aktardıklarını bildirdi. Prof. Dr. Esen, Türkiye’nin demografik fırsat penceresine girdiğine değinerek, şunları söyledi:
“Etkin nüfusun en fazla, bağımlı nüfusunuzun en az olduğu döneme girdik. Türkiye yapıya 2010’da girdi 2040’a kadar devam edecek ve sonrasında aralık kapanmaya başlayacak. Üniversite olarak bu süreci dikkate alıyoruz. Yüksek lisans, hayat boyu öğrenme gibi programlarımızla bütün nüfusu eğitme gibi bir sorumluluğumuz var. O yüzden ‘yaşam boyu eğitim’ diyoruz. Yüksek lisansa ayrı bir önem veriyoruz. Kariyerinde belli bir noktaya gelmiş profesyonellerin bilgilerini tazelemeleri son gelişmeleri öğrenerek yola daha güçlü devam etmeleri için yüksek lisans önemli bir yol ayrımı sunuyor.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv