İlgili ve bilgili olun

  • 0
  • 1.006
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisi’nde, Yetenekli İş ve İşgücü Zirvesi’nin ikinci oturumu ustaların genç iletişimcilere önerileri ve tartışmalarla geçti. Pof. Dr. Gülgün Tosun moderatörlüğünde düzenlenen Zirve’ye Ege Üniversitesi bünyesinden  akedemisyenler  veöğrenciler ile beraber,  iletişim sektöründen deneyim sahibi yöneticiler  katıldı. Zirve’de Türkiye’de ve dünyada iletişim sektörünün gittiği yer, istihdam sorunları, sektörün gereksinim duyduğu insan kaynağı profili gibi konular,  sektörün içinden gelen katılımcılar ve akemedisyenlerin  katkılarıyla izleyicilerle tartışıldı.

“KUM SAATİ AKIYOR’’
DEV Bütünleşik Ajans Başkanı Erhan Gölbey konuşmasında ,okulda geçirilen zamanın değerine ve teorik bilginin yanı sıra pratik bilginin önemine değindikten sonra: ‘’Kum saati akıyor, bir gün bu okuldan mezun olacaksınız, İlgisiz ve bilgisiz olarak değil,ilgili ve bilgili bir insan olmak önemlidir.Erasmus ve benzeri projelerle yurt dışına çıkın.Yurt dışında insanlar ne yapıyor muhakkak görün’’ dedi.

 “İŞ YERLERİ İŞ ÖĞRENİRKEN ÜZERİNE PARA ALDIĞINIZ BİR YER DEĞİLDİR’’
  Dominant Ajans Başkanı İsmet İmrak ise konuşmasında ‘’ Öğrencilere iyi bir Türkçeye sahip olmaları bizim açımızdan zorunlu’’ dedikten sonra; ‘’ İş yerleri iş öğrenirken üzerine para aldığınız bir yer değildir.Okulu bitiren arkadaşların bir kısmı işe ben oldum havasıyla geliyorlar. Biz daha deneyimli insanlar arıyoruz, laf yerinde ise “pişmiş” insanlar arıyoruz. Stajyerler konusuna gelirsek, Sektörde stajyerler konusunda büyük sorunlar yaşıyoruz. Biz onlara birşeyler öğretmek istiyoruz fakat onlar bize zamanlarını vermiyorlar. Zaman bu iş için en önemli faktörlerden biridir, önemli olan bu zamanı iyi değerlendirip içinizdeki mücevhere ulaşmaktır” dedi.
 
“ DONANIMLI OLMAK, OKUMAK VE İYİ YETİŞMEKTEN GEÇİYOR”
Habertürk Gazetesi Yazarı Durmuş Odabaşı konuşmasında genel olarak bir iletişim fakültesi öğrencisinin eğitimi süresinde, altın bir birey olarak yetişebilmesi için çok önemli noktalara değindi. Odabaşı konu ile ilgili “Biz iş verirken önceliği iletişim fakültelerine vermeye çalışıyoruz, ama iletişim fakültesi öğrencilerinin nitelikli ve donanımlı yetiştikleri konusunda endişelerim var. Ege Üniversitesi öğrencilerinin iyi yetişmiş olduklarını söyleyebilirim. Gazete ve televizyonları dikkatle takip ediyorum, birileri rahatsız olmasın diye haberi saklıyorlar. Aktif çalıştığım dönemde kendime bir sınır koymuştum: haberleri “dedi” diye bitirerek getirmeyin, “haberleri bize olmuş ve bitmiş diye getirin” çalışma dönemim boyunca bu ilkeyi izledim ve başarılı da oldum. İyi yetişmek için öncelikle dünya klasiklerini gözden geçirin.  Klasikleri okumamış bir kişinin modern kitapları okumaya hakkı yok diye düşünüyorum. Donanımlı olmak, okumak ve iyi yetişmekten geçiyor.

“SOSYAL MEDYADAN KOPMAYIN”
Egeli Sabah Yazı İşleri Müdürü Gökmen Küçüktaşdemir, dinleyicilerle deneyimlerini paylaşarak, genç iletişimcilere sektör hakkında önemli bilgiler aktardı. Küçüktaşdemir “İstemek çok önemli birşey, öncelikle ne istediğinizi bilin. Bunu bilmek için geç kalmış sayılmazsınız, şu anda okuduğunuz sıralarda bile hayatınıza yön çizebilirsiniz. Ben en genç yazı işleri müdürüyüm, bundan 10 15 yıl önceye kadar ben de sizlerin oturduğu sıralarda oturmaktaydım, gelen konuşmacıları merakla dinlerdim. Bu yüzden sizlerin yaşayacağı zorlukları çok iyi biliyorum. Mezun olduktan sonra, bir çok mülakatı içinde bulunduran iş görüşmelerinde yer alacaksınız. İşe alınabilmek için şirketlerin aradığı “nitelikli eleman” olmalısınız.  Bu yüzden  öncelikle kendinizi çok iyi geliştirmeniz gerekiyor. Sosyal medyadan kopmayın. Farklı bir medyanın düzeni içerisine giriyoruz. Yeni medya düzenine ayak uydurmamız gerekiyor. Ama bunların en başında iletişimin temeli olan “insanlarla iletişimi” iyi tutmanız gerekiyor.
    
Zirve’de söz alan, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr Nazım Ankaralıgil ve Araştırma Görevlisi Dr. Gökçen Başaran İnce, genç iletişimcilere tavsiyelerde bulundu. İnsanlık ilkelerinden kopmadan, dürüst ve başarılı iletişimciler olabilmeleri için öğütler verdi. Etkinlikte İletişim Fakültesi’nin her bölümünün öğrenci temsilcilerine de söz verildi. İlerleyen saatlerde karşılıklı tartışma olarak devam eden Zirve, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce, sektör hakkında altın değerinde öğütler almasını sağladı. İZMİR ( Ege Ajans /Kayhan Bulut Güneş/Yeşim Tekin/Yaşar Dallı/Gökhan Kaygısız)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv