İlk gösteriye tam not

İzmir Aşkına Müzikali, 80 kişilik kadrosuyla ilk gösterisini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yaptı.

  • 0
  • 785
İlk gösteriye tam not
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir Aşkına Müzikali, 80 kişilik kadrosuyla ilk gösterisini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yaptı. Çocukların eğitimi ve sağlığı için bir araya gelen ve 2 yıllık bir çalışmanın ardından sahneye çıkan farklı meslek dallarından İzmirliler, büyük alkış aldı.

İlk gününde kapalı gişe perde diyen müzikal, bir Rum olan Raşel ile Yahudi Niko'nun aşkları üzerinden İzmir'in yakın dönemine ışık tutuyor. Ünlü sunucu Murat Can Canbay'ın anlatımıyla o dönem İzmir'de yaşananlar, İzmir'in ticaret, sanat, eğlence ve sosyal hayatı müzikalde yer aldı.
Büyük bölümü bir tavernada geçen müzikalde 12 İzmir şarkısı, Ottoman Dans Akademisi dansçılarının dans gösterileri ve Murat Can Canbay'ın sunumu seyircilerden alkış topladı.
ÇOCUKLARA YARDIM
Müzikalden elde edilecek gelir ile Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne, Namık Kemal Lisesi'ne ve BATÜDER'in okuttuğu çocuklara destek olmayı amaçlanıyor. Projede gönüllü olarak sahne alan ve performanslarından dolayı büyük alkış toplayan isimler ise şöyle: Ali Kâya, Ayşegül Demiray Dirik, Barış Kınav, Berrin Akar, Burak Pelit, Ceren Bağbozan, Dilek Köktaş Gündoğdu, Fabio Fantasia, Fadime Bilir, Filiz Güleç, Gökmen Küçüktaşdemir, Hakan Yılmaz, Kerem Akar, İlgi Oğuzbayır,  Mehmet Irmak, Mercan Reis Çolak, Özlem Çağlayan, Pelin Uğur, Rana  Özkan, Selin Ece Özgen,Tarkan Ayhan, Yağız Kaan Kazançoğlu var. Müzikalin koro şefi Süleyman Alasulu ve sanat yönetmeni ise Levent Yılmayan.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv