İlk oyun EKİN Tiyatrosu'ndan

  • 0
  • 796
Yazı Boyutu:

CumhuriyetHalk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı görkemli birtörenle kapılarını açan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, ilk gösterisinde AnkaraEkin Tiyatrosu’nu ağırladı.
 
Uğur Mumcu’nun yazıp, Semih Çelenk’in tiyatroyauyarladığı “Söz Meclisten İçeri” isimli oyun verdiği mesajlarla daizleyicilerden bol bol alkış aldı. ŞemiklerMahallesi’nde hizmete açılan merkezin ilk etkinliğinde salonu dolduranvatandaşlar semtlerine gelen hizmetten mutlu olduklarını belirterek,“Karşıyaka’da farklı semtlerde gerçekleşen etkinliklere yeterince gidemiyorduk.Mahallemizde artık profesyonel sahne var. Her etkinlikte salonu dolduracağız.Kültür Merkezi’ne Ahmet Piriştina adı verilmesi de bizler için ayrı bir önemtaşıyor.  Belediye Başkanımız CevatDurak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz“ dedi. Ülkemizinyetiştirdiği en önemli araştırmacı gazetecilerden biri olan Uğur Mumcu’nunöldürülmesinin 20. Yılı nedeniyle yazılarından yola çıkılarak hazırlanan oyundagünümüze ışık tutan mesajlar yer alıyor. Demokrasi şehidi Uğur Mumcu’nun bombaile patlatılan aracının görüntülerinden hazırlanan dekor ile gerçekleştirilenoyunda, o gün yaşananları anlatılıyor.
 
25 yıl önce kurulanAnkara Ekin Tiyatrosu açıldığı günden bu güne seyircinin desteğiyle ayaktakalmaya çalışıyor. Ahmet Priştina Kültür Merkezi sahnesinde ilk kez sahneyeçıkmış olmaları nedeniyle gurur duyduklarını belirten sanatçılar, “Ülkemizdekültürel gelişmişliğin artması için bu tür tesisler çok önemli. Gerçekten sahnemuhteşem olmuş. Sanata bu denli önem veren Karşıyaka Belediye Başkanı CevatDurak’a sanatçılar adına kutluyoruz“ diye duygularını dile getirdi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv