İlk Yılda 11 Fakülte, 16 Bölüm

  • 0
  • 868
Yazı Boyutu:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi DekanıProf.Dr.Cengiz Demir, fakültelerinin henüz birinci yılında, Türkiye'nin liderturizm fakültesi haline geldiğini söyledi. Türkiye'deki köklü turizm okullarını geçerek 17 turizmişletmeciliği bölümü ve 12 Turizm Fakültesi arasından; turizm işletmeciliğiTM-1 puan türünde 351.403 puanla en yüksek puanla öğrenci aldıklarınıhatırlatan Dekan Prof.Dr.Cengiz Demir, turizm sektörünün ihtiyacı olan, aranan,en donanımlı gençlerini fakültelerinde yetiştireceklerini ifade etti.

“Uluslararası birfakülteyiz”
Daha ilk yılında Avrupa'nın seçkin 16 Üniversitesi ile Erasmus, Kanada'nınBishop's Üniversitesiyle öğrenci ve öğretim üyesi değişim anlaşmaları yaparak,Fransa Amforth ve Hollanda Atlas gibi uluslararası turizm örgütlerine üyeolarak uluslararası bir fakülte olduklarının ispatladıklarını belirten DekanProf.Dr.Demir, bu atılımların başarıyı getireceğini önceden tahmin ettiklerini,bu sonucun sürpriz bir sonuç olmadığını vurguladı.

“Wright Kardeşlerin sıradan bir bisiklet tamir işinden uçuşdenemelerinde başarılı olmalarının özünde “Dünyanın gidişatını değiştirme”inancı vardır. Bugün Wright Kardeşler sayesinde dünyanın birçok  yerine uçakla gidebiliyoruz” diyenProf.Dr.Demir, bu yıl ilk defa ÖSYM Klavuzuna girmemize rağmen İKÇÜ TurizmFakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü TM-1 türünde en yüksek puanla öğrenci alanTurizm Fakültesi oldu. Bu sonuç fakülte olarak doğru işler yaptığımızınkanıtıdır” diye konuştu.

Başarı felsefemiz“İnandıklarına inananlarla çalışma”
Kurucu dekan olarak en önemli sloganlarının “İnandıklarına inananlarlaçalışma” ve “Birşeyi sadece yapmış olmak için değil yapma nedeni için yapmak”olduğunu belirten Dekan Prof.Dr.Cengiz Demir, lider olmak için bu ikifelsefenin şart olduğunu, bu nedenle akademik yapılanmada “hayatta başarılarıolanlarla” çalışmanın beraberinde başarıyı doğal olarak getirdiğini vurguladı.

Dekan Prof.Dr.Demir, “Sadece işe  ihtiyacı olanı işe alırsanız para içinçalışır, sizin inandıklarınıza inananları işe alırsanız canla başla çalışır.Bugün birçok pop star yarışmaları izledik. Ama star ilan edilenlerin çoğununadını dahi hatırlamıyoruz. Çünkü bu kişiler ünlü olmak ve daha çok parakazanmak için yarışmalara katıldılar. Yıllar geçmesine ragmen Orhan Gencebay,Sezen Aksu, Ajda Pekkan gibi çok değerli sanatçılarımızın hala popularolmalarının özünde işlerini severek, inanarak canla başla yapmaları yatmaktadır. Fakülte olarak başarıprensiplerimizin altında bu felsefe yatmaktadır” dedi.

Sektöre Mesaj...
İzmir'in turizm alanında arzu edilen noktaya henüz gelemediğine,potansiyelinin altında bir seviyede ilerlediğine işaret eden Prof.Dr.Demirturizm sektörünün alanında en iyi beyinlere, başarılı proje ve atılımlarıhayata geçirecek genç bireylere ihtiyacı olduğunu; İzmir'in bu ihtiyacına katkısunacak bir  fakülte olacaklarını ifadeetti.

Türkiye'de Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitiminintamamını yüzde yüz İngilizce veren ilk ve tek fakülte olduklarını da hatırlatanProf.Dr.Demir, “Bunu, alanındaki en iyi akademisyenleri kadromuza katarakbaşardık.  Öğrencilerimize  en önemli tavsiyem, birşeyi sadece yapmışolmak için değil, inanarak, yapma nedenini sorgulayarak yapmalarıdır.Fakülte olarak onlara en geniş imkanları sunarak, sektörünbaşarılı isimleri olmalarına vesile olmaktan gurur duyacağız” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv