İlle de Moda Tasarım

Ege Üniversitesi (EÜ) Moda ve Tasarım Yüksekokulu, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen Moda Tasarımı Bölümü oldu.

  • 0
  • 1.500
İlle de Moda Tasarım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Moda ve Tasarım Yüksekokulu, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen Moda Tasarımı Bölümü oldu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile iki yıl önce eğitim öğretime başlayan Moda ve Tasarım Yüksekokulu, 2020- YKS yerleştirme sonuçlarına göre Moda Tasarımı alanında en çok tercih edilen lisans programı olarak birinci sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulunun henüz ikinci eğitim yılında olmasına rağmen iyi bir başarı elde ettiğini belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Moda ve Tasarım Yüksekokulu, YKS yerleştirme sonuçlarına göre en çok tercih edilen Moda Tasarımı lisans programı olarak birinci sırada yer aldı. Nitelikli akademik personeli, modern derslikleri ile Bilgisayar Destekli Tasarım Laboratuvarı, Dikim ve Nakış Laboratuvarı,  Tasarım, Kalıp, Drapaj ve Temel Sanat atölyeleri ile öğrencilerine hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriyor.  Moda ve Tasarım Yüksekokulumuz, kurulduğu günden bu yana alanında önemli projelere imza attı.  Özellikle üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirici projelerle araştırma üniversitesi olma hedefimize önemli katkılar sundu ve sunmaya devam ediyor. Yüksekokulumuzu tercih ederek yerleşen genç Egeliler, nitelikli bir eğitim alarak;   modaya yön verecek, pazarda rekabet gücü yüksek tasarımları geliştirecek güçlü tasarımcılar olarak yetişecekler. 2020 YKS yerleştirme puan türünde Ege’ye yerleşen öğrencilerimizin yüksekokulun avantajları ile sektörde istihdamlarına yönelik önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Yüksekokulumuzu tercih ederek, yerleşen yeni öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum ” dedi.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “2020 YKS sınavında lisans programlarının yerleştirme puanlarına göre Yüksekokulumuz, devlet üniversitelerinde ‘Moda Tasarımı’ ile ‘Tekstil ve Moda Tasarımı’ alanında eğitim veren bütün fakülteleri geride bırakarak, YKS puanına göre yerleştirmede tavan puanını ‘16,608’ puan, taban puanını ise ‘23,6608’ puan artırarak ‘Moda Tasarımı’ alanında en çok tercih edilen lisans programı olarak birinci sırada yer aldı. Yükseköğretim Kurulu’nun 30 kişiden 40 kişiye yükselttiği kontenjanı da 41 öğrenci alarak aştı. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile akademik hayatına başlayan Moda ve Tasarım Yüksekokulu, 2020 YKS yerleştirme puanlarından da görüldüğü gibi moda ve tasarım alanında eğitim-öğretim veren önemli lisans programları arasında haklı yerini aldı” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv