İmar barışı tamamen gündemden çıkarılsın

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, imar barışı konusu ülke gündeminden tamamen çıkmadan depremle mücadele etmenin mümkün olmadığını söyledi.

  • 0
  • 165
İmar barışı tamamen gündemden çıkarılsın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, imar barışı konusu ülke gündeminden tamamen çıkmadan depremle mücadele etmenin mümkün olmadığını söyledi. Başkan Ömer Günel “İmara, fenne uygun olmayan hiçbir yapının yasal hale getirilmesi konusu artık tartışılmamalı bile” dedi.

30 Ekim 2020’de Ege Denizi’nde yaşanan 6.9 şiddetindeki depremin ardından kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini artırarak sürdüren Kuşadası Belediyesi Başkanı Ömer Günel, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından acil çağrıda bulundu. Turizm kentlerinin önemli rant bölgeleri olduğuna ve bu durumun da kaçak yapılaşmayı hızlandırdığına dikkat çeken Başkan Ömer Günel imar barışı uygulamasına derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Ömer Günel sözlerini şöyle sürdürdü: “İmar barışı çıkacak hevesi ile kaçak inşaatı gece bile yapmaktan çekinmeyen vicdan yoksunu insanlarla uğraşıyoruz. İmar barışı konusunun gündeme gelmesinin önü kesilmeli. Çünkü bizim gibi bölgelerde imar barışı çıkacak lafının ardından yapılan kaçak inşaatlara yetişemez durumdayız. Ekiplerimiz sadece bunların peşinden koşuyor. Bunu yapmaya çalışanların binalarını hızlı bir biçimde yıkmak için çabalıyoruz. Ancak geçmişten gelen ciddi bir riskli yapı stoku var. Bir taraftan da bunun yıkımı ile ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu yüzden imar barışı konusu artık gündemden çıkmalı. İmara, fenne uygun olmayan hiçbir yapının yasal hale getirilmesi konusu tartışılmamalı bile. Bu konuda da önümüzün açılmasını diliyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv