inci’ konseptli mezuniyet

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 20’nci kuruluş yılını mezuniyet törenleri ile taçlandırarak öğrencilerini yeni hayatlarına uğurladı.

  • 0
  • 732
inci’ konseptli mezuniyet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 20’nci kuruluş yılını mezuniyet törenleri ile taçlandırarak öğrencilerini yeni hayatlarına uğurladı. Bu yıl, ‘inci’ konseptiyle düzenlenen mezuniyet törenlerinde, istiridye kabuğundan görseller alana yerleştirildi, ‘bir incisin sen’ sloganı kullanıldı. Mezuniyet törenlerine, dünyaca ünlü Ebru sanatçısı Garip Ay konuk oldu. İzmirli sanatçılardan oluşan ‘Smyrna Quarted’ eşliğinde gösteri sunan Ay, törene katılanlara keyifli bir akşam yaşattı. Törende öğrencilere seslenen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Üniversitemizin ve İzmir Ticaret Odası’nın kapıları sizlere sonuna kadar açık. Daima yanınızda olacağız. Sizler, farklı alanlarda başarılara imza atarak Türkiye’yi ileri götürmeye artık hazırsınız” dedi.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bu yılki mezuniyet törenleri, kampüs içindeki amfitiyatroda gerçekleştirildi. Covid-19 salgınına karşı alınan geniş tedbirler kapsamında, mezuniyet törenleri 3 güne bölündü. 2020-2021 Akademik Yılı’nda bin 800 öğrencisini mezun eden İEÜ, salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl mezuniyet töreni yapılamayan öğrencilerini de unutmadı. Geçtiğimiz sene üniversiteden mezun olan öğrenciler için de ayrı bir program düzenlendi; coşku son iki yılın mezunlarıyla birlikte yaşandı. Tören sonunda keplerini havaya atan mezunlar, üniversiteyi başarıyla tamamlamanın sevincini yaşadı.
 
‘YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA’ ÖDÜLÜ
İEÜ, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere büyük jest yaptı, öğrencilerin lisansüstü eğitim alarak kendilerini geliştirmelerinin yolunu açtı. Üniversiteyi ilk 3 içinde bitiren öğrencilere yüksek lisans ve doktora eğitim ödülü, tüm bölüm birincilerine de yüksek lisans eğitim ödülü verildi. Büyük coşku ve heyecana sahne olan törene İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, mütevelli heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve onların aileleri katıldı.
 
SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ
Törende konuşan Başkan Özgener, İEÜ mezunlarının sadece kendi yaşamlarıyla ilgili değil, İzmir ve ülkemizin geleceğiyle ilgili de söz sahibi olacağını söyledi. Öğrencilere seslenen Başkan Özgener, “Bundan sonra atacağınız her adım, kendinizin dışındaki insanları da etkileyecek. Kendi hayatınızı düzene koymaya, çalıştığınız kurumlara ve sektörlere katkı yapmaya, farklı alanlarda başarılara imza atarak Türkiye’yi ileri götürmeye artık hazırsınız. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığınız eğitim, dünyada birçok rakibinizi daha ilk adımlarda geçmenizi sağlayacak. Bizim kuşaklarımız hayatları boyunca bir veya iki kere meslek değiştirirken, sizin jenerasyonlarınızda bu sayı 5’in üzerine çıkacak. Önünüzdeki 30-40 yılda hem kendinizi hem sevdiklerinizi, hem de ülkenizi mutlu etmek için yeni fikirlere açık, yeni gelişmeleri yakından takip eden, yaşam döngünüzün içine eğitimi vazgeçilmez bir şekilde koyan insanlar olmalısınız” dedi.
 
HAYALLERİNİZE DÖRT ELLE SARILIN
Başkan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler, bu ülke için hayatlarını ortaya koymuş, bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülke yaratmak için devrimler yapmış insanların çocuklarısınız. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaptıkları her şey, söyledikleri her söz hala yolumuzu aydınlatıyor. ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır’ diyen ve kurduğu Cumhuriyeti bu felsefeyle yönlendiren bir liderin kurduğu ülkede yaşadığımız için şanslıyız. Sizlerden ‘yönlendirilen’ değil, yönlendiren insanlar olmanızı bekliyoruz. Kararlarınızı cesaretle alın. Hedeflerinizi hep yükseğe koyun. Yaşamaktan korkmayın, çekinmeyin; hayallerinize dört elle sarılın. Heyecanınızı hiç kaybetmeyin, hayata hep olumlu bakın. Gözlerinizdeki ışığı ve yüreklerinizdeki insan sevgisini, vatan sevgisini hayatınız boyunca koruyun.”
 
ÜNİVERSİTEMİZİN GÜCÜNÜ HİSSEDECEKSİNİZ
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, “Artık sizler için yeni bir dönem, bambaşka bir hayat serüveni başlıyor. Şimdi sıra başarılı olup hayallerinize ulaşmakta. Bunun için elinizde çok önemli bir güç var. O da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin diplomasına sahip olmak, böylesine geniş ve birbirine sıkı sıkıya bağlı bir ailenin mensubu olmak. Üniversitemizin güçlü vizyonu, değerleri, felsefesi doğrultusunda, nitelikli bir eğitim süreci geçiren sizler, her daim avantajlı ve farklı olacaksınız. Sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da büyük başarılara imza atarak bizleri gururlandıracağınıza çok inanıyoruz. Yürüdüğünüz bu yolda, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin gücünü daima yanınızda hissedeceksiniz. Bilim ve teknolojinin, nitelikli çalışanların öneminin bir kez daha anlaşıldığı bugünlerde, sizler gittiğiniz her yerde ışık gibi parlayacaksınız” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv