İngiliz hastaya, Türk neşteri

  • 0
  • 1.068
Yazı Boyutu:

Bodrum’da rahatsızlanan 67 yaşındaki İngiliz turist Stuart Spencer Moreton, sevk edildiği İzmir Kent Hastanesi’nde kalbini Prof. Dr. Suat Buket’e emanet etti. Aort kapağı değiştirilip, mitral kapağı tamir edilen  Moreton, “Geçirdiğim ameliyatın kalp ameliyatlarının en zorlarından biri olduğunu biliyorum. Doğru adrese gönderilmişim, şimdi yenilendim, yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Sağlığıma kavuşmanın mutluluğu içinde ülkeme döneceğim” dedi.
 
Eşi Beverly Ann Moreton ile birlikte her yıl Bodrum’a gelip güneşi, denizi, havası, mutfağıyla “sağlık ve moral” depoladıklarını belirten İngiliz vatandaşı Moreton, zorunluluktan Türk sağlık hizmetleriyle de tanıştı. Türkiye’de karşılığı belediye zabıta memurluğu olan görevinden emekli olup ayrıldığını kaydeden Moreton kısa bir süre önce Bodrum’da rahatsızlandığını, “akciğer embolisi” teşhisiyle İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi. Moreton, “Akciğer embolisi nedeniyle yattığım Kent Hastanesi’nde tedavi gördüm, iyileştim. Ancak kalbimle ilgili ciddi sorunlar vardı. İki adım atsam yoruluyordum. Bodrum’da tedavi gördüğüm hastanede doktorlar kalp ameliyatı için de tam donanımlı Kent Hastanesi’ni ve aort cerrahisinde Türkiye’de önemli bir isim olduğunu söyledikleri Prof. Dr. Suat Buket’i önerdiler. Kalp damar ve kapaklarında birden fazla ciddi, ölümcül olabilecek sorun vardı. Belki acil değil ama gerekli bir operasyondu. Her şeyini sevdiğim Türkiye’de sağlığımı da Türk doktorlarına emanet etmekten çekinmedim. Ve Prof. Dr. Buket ameliyatımı gerçekleştirdi. Geçirdiğim ameliyatın kalp ameliyatlarının en zorlarından biri olduğunu biliyorum. Türk hekimlerine güvendim, yanılmadım. Hem beni doğru yönlendirdiler hem de operasyon başarıyla gerçekleşti. Eşim ve ben çok ilgi ve destek gördük. Taburcu olduktan sonra İngiltere’ye döneceğiz. Kendimi dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşmanın mutluluğu içinde ülkeme döneceğim” diye konuştu.
Öte yandan İzmir Kent Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Suat Buket, İngiliz hastası Moreton’un ameliyatı ve durumu hakkında şu bilgileri verdi:  “Hastamızda aort anevrizmasının yanı sıra aort kapağında darlık ve mitral kapak yetmezliği vardı. Ayrıca pulmoner emboli (akciğer embolisi- sağ kalpten çıkarak akciğerlere kan götüren damarların tıkanmasına bağlı olarak gelişen ciddi bir hastalık) ve  pulmoner hipertansiyon (akciğerlere giden damarlardaki basıncın artması)  hastasıydı. Ciddi nefes darlığı çekiyordu. Bir iki adım attığında nefesi tıkanıyordu. Ameliyatta aort kapağını değiştirdik, mitral kapağını tamir ettik. Operasyon 5 saat sürdü. Şimdi durumu çok iyi. Artık taburcu edeceğiz, ülkesine dönecek. “

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv