İş dünyası temsilcileri ve öğrenciler Kariyer Günleri’nde buluştu

  • 0
  • 982
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 2. Kariyer Günleri’nde sektörün önde gelen temsilcilerini ağırladı.
 
İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ikinci kez düzenledikleri Kariyer Günleri’nde JTI, SİLGAN, KOBİMAR, FİGES, A Telekom ve Hermes İletişim’in yöneticilerini ağırladı. Sektörün yeni mezunlardan beklentilerini birinci ağızdan öğrenen öğrenciler, üniversite eğitimi süresince yapmaları gereken uygulama ve stajlar hakkında fikir edindi.
 
İş başvurularında fark yaratabilmek için şimdiden çalışmaya başlayan öğrenciler JTI Bilgi Teknolojileri İş Destek Müdürü Görkem Giray ve İK Yetenek Müdürü Sanlı Güler, SİLGAN Genel Müdürü Amaç Öner, KOBİMAR İthalat Müdürü Şeyhmus Aksoy, FİGES Makine Yüksek Mühendisi Eser Pala ve MATLAB Proje ve Uygulama Müdürü Soner Karagülmez, A Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Nazmi Kayacan ve Proje Yöneticisi Barış Büyükada ile Hermes İletişim Kurumsal İletişim ve İK Yöneticisi Zeynep Salahur’a sorularını yöneltti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bayram Ali Su amaçlarının öğrencilerinin sektör bazında gereken yetkinlik, donanım ve kişilik özellikleri hakkında farkındalık kazanmaları olduğunu söyledi.
 
Teori üniversitede, pratik işte gelişir
Şirket değerlerini üç kelime ile özetleyen JTI İK Yetenek Müdürü Sanlı Güler, “Girişimci, açık ve iddialı olanları kurumumuza katmak istiyoruz. Bu nedenle her zaman değil, doğru insanı, doğru pozisyona, doğru zamanda almayı tercih ediyoruz” dedi. Öğrencilere 8 haftalık staj programlarından yararlanmalarını tavsiye eden Güler, yeni mezun eğitim programı ve yönetici adayı programları hakkında da öğrencilere bilgi verdi. JTI’ın Türkiye içinde en yüksek maaşı veren 25’inci firma olmayı hedeflediğini hatırlatan Bilgi Teknolojileri İş Destek Müdürü Görkem Giray ise konuşmasında, mühendislerde sosyal becerilerin önemine değindi. Teknik becerilerin üniversitede kazanılabileceğini ancak insani ve kavramsal becerilerin kariyerin her aşamasında giderek daha fazla öneme sahip olacağını vurgulayan Giray, “Teori üniversitede, pratik işte gelişir. İletişimi kuvvetli, takım çalışmasına yatkın, iç motivasyonu yüksek, her zaman gelişmeye açık, meraklı kişiler olun” dedi.
 
Kendinizi tanıyın
SİLGAN Öntaş olarak fotokopi çeken değil, işi üstlenen ve faydalı olacak olanları stajyer olarak kabul ettiklerini belirten Genel Müdür Amaç Öner ise yapılması gereken en önemli şeyin kendini tanımak olduğunu söyledi. Yurt dışı staj tecrübesinin de mutlaka edinilmesi gerektiğine değinen Öner, “Kısa süreli stajlar yerine, ne yapmak ve yapmamak isteyeceğinizi anlayabileceğiniz en az 3 aylık stajları tercih edin. Pazarlamadan üretime geniş bir yelpazede geniş ve farklı bakış açısı, yükselme basamaklarını hızlı tırmanmanıza olanak sağlar” dedi.
 
Fırsatları iyi değerlendirin
Öğrencilere, firmalar hakkında bilgi alınabilecek ve temsilcileri ile bir araya gelmeye olanak sağlayan her ortamda yer almalarını öğütleyen KOBİMAR İthalat Müdürü Şeyhmus Aksoy, “Panel, konferans ve kurslara katılın, ihracatçı birlikleri ve organize sanayi bölgelerinde bulunan firmalara CV’nizi ulaştırın” dedi.
 
Aranılan özelliklere sahip olun
Firmaların aradıkları özelliklere sahip mühendis bulmak konusunda büyük sıkıntı yaşandığı bilgisini paylaşan FİGES Makine Yüksek Mühendisi Eser Pala, bilgisayar destekli mühendislik derslerinin önemine değindi. Ansys ve Matlab kullanımının adaylar arasında ayırıcı bir özellik olduğuna dikkat çeken Pala, tasarım yapabilen mühendislerin fark yarattığını söyledi.
 
Her sene yaklaşık olarak 15 stajyer istihdam ettiklerini belirten A Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Nazmi Kayacan, öğrencilerin ulusal ve uluslararası projelerde yer almalarının kariyerlerine büyük katkısı olacağını söyledi. Hermes İletişim Kurumsal İletişim ve İK Yöneticisi Zeynep Salahur ise işe alımlarında teknik becerinin dışında sosyal zekâsı da kuvvetli olan bireyleri seçtiklerini vurguladı. Ayrıca bilgiyi arama ve işleyebilme becerisi yüksek olan ve bilgiyi aldıktan sonra doğru yerde kullanabilen bireylerin işe alımlarda bir adım önde olduklarını önemle belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv