İş dünyasının gözü onlarda

  • 0
  • 750
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi’nde eğitim gören 51 ülkeden öğrenciler, ihracatçıların yakın takibinde... Dış pazarlara açılmak ya da yaptığı ihracatı artırmak isteyen firmalar, Gediz’in yabancı gençlerini şans olarak görüyor, iş ve staj teklifi yağdırıyor
 
Dünya gençliğini İzmir’de buluşturma hedefiyle yola çıkan Gediz Üniversitesi 3 yıl gibi kısa sürede büyük başarı elde etti. Şu an 51 ülkeden 260’a yakın öğrenci, Seyrek’teki kampüste lisans ve yüksek lisans eğitimi görüyor. ABD’den Haiti’ye, Almanya’dan Endonezya’ya, Nijerya’dan Rusya’ya dünyanın dört bir yanından gelen gençler, iş dünyasının da dikkatini çekti. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Ege Serbest Bölge ve İzmir Serbest Bölge’de üretim yapan firmalar, Gediz’in yabancı öğrencilerini ihracatı artırma, yeni pazarlara açılma şansı olarak görüyor, onlara staj ve iş teklifleri yağdırıyor. Hatta bazılarına şimdiden distribütörlük öneriliyor, “Mezun olup ülkenize döndüğünüzde temsilciğimizi üstlenin” deniliyor.
 
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sanayicilerin ve işadamlarının bu ilgisinin kendilerine büyük mutluluk yaşattığını söylüyor. Prof. Dr. Çevik, Gediz Üniversitesi’nden mezun olan yabancı öğrencilerin Türkiye’nin hem ihracat hem de tanıtım ve kültür elçisi gibi çalışacağını ifade ediyor, şöyle konuşuyor:
 
 
Gediz bereketi bu
“Birkaç yıl içinde elde ettiğimiz bu sonuç, üniversitelerin bulunduğu bölgenin ve ülkenin ekonomisine nasıl katkı koyabileceğinin en güzel örneklerinden... Bu kazanımlar zamanla daha da artacak, hayal bile edemediğimiz boyutlara ulaşacak. Çünkü misafir öğrencilerimiz 4-5 yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikinci vatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşacak.”
Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir’e daha çok yabancı genç çekebilmek, kültürleri buluşturup kaynaştırmak amacıyla yurtdışında aralıksız tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini de kaydetti, “Hedefimiz 100 ülkeden bin öğrenci. Önümüzdeki birkaç sene içinde bu sayıya ulaşmayı planlıyoruz. Gediz, tüm dünyanın tercih ettiği marka bir üniversite olarak bilinecek” dedi.
 
 
KUTU
 
Dünyanın kalbi
burada atıyor
 
Gediz Üniversitesi’nin şu ülkelerden öğrencileri var: ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Haiti, Hollanda, İsviçre, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Orta Afrika, Pakistan, Rusya, Senegal, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tanzanya, Türkmenistan, Uganda, Yemen, Zambiya

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv