İş dünyasıyla 400 görüşme

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 15’inci kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir’de stant açtı. Kendilerini iş dünyasına tanıtma ve merak ettiklerini öğrenme fırsatı bulan İEÜ’lü 50 öğrenci, fuarın ilk gününde 120 firma temsilcisiyle ikili görüşme gerçekleştirdi.

  • 0
  • 4.473
İş dünyasıyla 400 görüşme
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 15’inci kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir’de stant açtı. Kendilerini iş dünyasına tanıtma ve merak ettiklerini öğrenme fırsatı bulan İEÜ’lü 50 öğrenci, fuarın ilk gününde 120 firma temsilcisiyle ikili görüşme gerçekleştirdi. Fuar sonunda ise iş dünyası ile öğrenciler arasındaki ikili görüşme sayısının 400’e ulaşması hedeflendi.

İEÜ’lü gençlerin standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş de ziyaret etti. Fuara uzun süredir hazırlanarak en dikkat çekici stantlardan birine imza atan İEÜ’lü gençler, misafirlerine sanal gerçeklik gözlüğü (VR Gözlük) ile Türkiye’ye ilişkin tanıtım filmini de izletti.  
 
FIRSATA ÇEVİRDİK
İEÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Edit Habif, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayesinde, Fuarİzmir’de düzenlenen fuarı, öğrencileri için fırsata çevirdiklerini söyledi. Habif, “İyi derecede teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerin okudukları süre içerisinde iş dünyasıyla iletişim kurmasını da çok önemsiyoruz. Teknolojik gelişmeleri ve turizmdeki trendleri yakından takip ederek eğitim anlayışımızı sürekli güncelliyoruz. Uygulamalı eğitim sistemimizi de geliştiriyoruz. Meslek Yüksekokulu genelinde bu hedef doğrultusunda iş birlikleri geliştiriliyor, tüm öğrenciler için uygun zemin oluşturuluyor. Travel Turkey İzmir gibi önemli, yoğun katılımla gerçekleşen fuarda yer almayı da çok istedik. İş dünyasından çok sayıda olumlu dönüş aldık” dedi.
 
İŞ DÜNYASI İLE KÖPRÜ OLDU
Habif, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz, etkinliği çok önemseyerek fuarda tam kadro yer aldı. Dönüşümlü olarak stantta durarak firma temsilcileriyle görüştü, merak ettiklerini sorarken kendilerini tanıtma imkanı da buldu. Öğrencilerimiz, kariyer planlamaları için de oldukça verimli bir gün geçirdi. Fuarda açtığımız stant, iş dünyası ile öğrencilerimiz arasında köprü oldu. Önümüzdeki süreçte de İzmir ve Türkiye genelindeki etkinliklerde yer almayı sürdüreceğiz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv