İşbirliğinin En güzel örneği: Allegra Konseri

  • 0
  • 3.905
Yazı Boyutu:

EÇEV ve U.R. 2440’ncı Bölge Federasyonuna bağlı Bostanlı, Karşıyaka,Balçova, Karabağlar Çalıkuşu, Çakabey, Bornova,  9 Eylül, Ege, Göztepe, İzmir ve Kordon RotaryKulüpleri işbirliğiyle Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus EmreSalonu’nda Orkestra Allegra Konseri düzenlendi.

Rotaryenler adına konuşan Bostanlı Rotary Kulübü BaşkanıBerkay Eskinazi Bu yıl ki Rotary ile yaşamları değiştirelim sloganıçerçevesinde bir araya gelerek EÇEV’in  bu projesi içinde yeraldıklarını söyledi.

 Eskinazi,“Çocuklarımızın ve gençlerimizini gelişimine, eğitimlerine yönelik hayatageçirdikleri birbirinden değerli projeleri için EÇEV’i tebrik ediyoruz.  Her zaman yanlarında olacağız.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘EyYükselen yeni nesil, geleceğimi sizindir’ sözleriyle anlattığı gibi yarınlarımızı emanet ettiğimiz geçlerimizineğitimine bir nebze dolsa destek olmaktan duyuyoruz” dedi.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Berrin Ertürk, EÇEV ile 18yıl önce Burs vererek tanıştıklarını ve 3 yıldır ise EÇEV’in başkanlığınıyürüttüğünü söyledi. Emek verdiğimiz cumhuriyetimize sahip çıkmanın en akılcıyolunun cumhuriyeti özümsemiş ona layık nesiller yetiştirmekten geçtiğininbilincinde olan EÇEV ile kabul görürlüğü sadece ülkemizde değil olanakları yurtdışına uzanan rotary  işbirliğiylegerçekleştirilen projeler akıllarda kalıcıları ve en keyiflileri olduğunusöyledi.

Ertürk,“Bu yıl Alsancak Rotary  sponsorluğundaAlsancak Rotaract koçluğunda çocuklarımız bilim kahramanı olmaya hazırlanıyor.varoş bölgelerimizde bulunan İki Eğitim Merkezimizin etrafında yaşayan çocuklarbilimin yaratıcı, eğlenceli yüzüyle tanışacaklar, bilimin korkulacak ve zorolmadığını görecekler ve kimbilir belki aralarında yaşamını bu yöndegeliştirecek olanlar çıkacak.  Tıpçı EÇEVbursiyeri Mordoğanlı bir balıkçının oğlu gibi eğitimini tamamlayıp önemli birorkestranın şefi olması, tıpkı bir kısa film denemesinde bir bursiyerimizin biryurt dışı yarışmasında ödül alarak başlayan film macerası gibi” diyerek destekverenlere, yanlarında olanlara teşekkür etti ve teşekkür belgelerinidağıttı. 

Orkestra Allegra, Carmina ile başlayan konserin birinci bölümünde Nellafantasia, Manha de carnaval, Habanera, Czardas, Chitarra romana, La vida es uncarnaval, Save the last dance, Isabel, Potpuri (Sous le ciel, amapola, torero)seslendirdi.

Cielito lindo ile başladığı ikinci bölümde ise L'ultima canzone (Keman pianoşan), Lily, Amigos para siempre (Beril Aydın), Memory, Notte di luce,  Granada, La spagnola, Venus, Funiculi, Nessundorma sundu. Seyircinin ısrarıyla tekrar sahneye gelen orkestra finali İzmir'inDağlarında ve Onuncu Yıl Marşı ile yaptı.
Sevgi Postoğlu, BerrinErtürk, Berkay Eskinazi
Perihan Değirmenci, AyşeAtalay
Bercis- Aynur Akgönenç
Nihan- Sinan Çelikkaya,Gülperin- Ali Sertdemir
Tılsım- tuba Şişmanoğullar
İsmail – Behice Şengün
Uğur- Ece Onur, Işıl – halukNişli
Özge Yılmaz, Aykut- Melek,Banu Güsar
İlknur- Ersin Aykurt
Ayşe Fişek, Barbaros Salman,Berna Kızıltan
Özer- İlknur Barlak
Cengiz- Güniz Can
Yadol Gürkan
İrem Seçkin
Tülin Seçkin
Esat Kardiçalı
Fatih- Yeşim Akçiçek

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv