Işığın Ustaları Arkas Sanat Merkezi’nde

Arkas Koleksiyonu, “IŞIĞIN USTALARI” ile İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışta sanatseverlerle buluştu. Arkas Sanat Merkezi’nde açılan 2017 yılının ilk sergisi “Işığın Ustaları”, Arkas Koleksiyonu’nda yer alan 80’e yakın seçme yapıt ile Belçika resim sanatından zengin bir seçkiyi tanıma fırsatı sundu.

  • 0
  • 1.420
Işığın Ustaları Arkas Sanat Merkezi’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas Koleksiyonu, “IŞIĞIN USTALARI” ile İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışta sanatseverlerle buluştu.
Arkas Sanat Merkezi’nde açılan 2017 yılının ilk sergisi “Işığın Ustaları”, Arkas Koleksiyonu’nda yer alan 80’e yakın seçme yapıt ile Belçika resim sanatından zengin bir seçkiyi tanıma fırsatı sundu.
 
Sergi açılışında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Koleksiyonu’nun ağırlıklı olarak 19’ncu Yüzyıl sonu ve 20’nci Yüzyıl ilk yarısına odaklandığını söyledi. Arkas, “Koleksiyonda Belçikalı sanatçıların hatırı sayılır ölçüde eseri var. Fransa’daki sanat akımlarını takip ederek kendi ülkelerine getirmişler ama taklit etmek yerine kendi yorumlarını ortaya koymuşlar. Bu sergide göreceklerimiz Paris’in gölgesi altında dikkatlerden kaçmış bir sanat ekolü. Halbuki Flaman resmi belki Fransa’dan da eskidir ve hep ışık olmuştur onlarda. Bu sergi ile bunları ortaya çıkartmak istedik” diye konuştu.
 
Serginin küratörlüğünü üstlenen Mireille de Lassus tablolar hakkında bilgilendirmede bulunarak,  “Sergi kapsamında 9 tanesi Theo van Rysselberghe eseri olmak üzere Leon de Smet’in 2 adet eseri ile Emile Claus’un 3 yapıtı, Anna Boch, Modest Huys, Anna de Weert, Juliette Wytsman tablolarının Noktacılık (Puantilizm) tekniğine özellikle yakın duyarlılıktaki eserleri görülüyor. Petrus Van Schendel’in gece kompozisyonları romantik duyguların örnekleri olarak, Karel Ooms’un oryantalist anlatımdaki başyapıt kompozisyonunun yanı sıra Firmin Baes’in 11 adet eserinde ise pastel tekniğinin dayanılmaz zarafeti bu sergide vurgulanması gereken özelliklerdir. Sanatçıların doğum tarihlerinin de genel olarak XIX’nci yüzyılın ilk çeyreği ile XIX’nci yüzyılın son çeyreği arasında değiştiği dikkati çekiyor” dedi.
 
Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi sırada
Işığın Ustaları sergisini, Arkas Holding önderliği ile Türkiye’ye getirilen 2 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Tophane-i Amire’de yapılacak ve 10 Nisan’da İzmir’e taşınacak olan Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi  sergisi takip edecek.  Çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Victor Vasarely (1906-1997), özellikle Op Art olarak bilinen modern sanat akımının kurucusu olarak, hem Avrupa’da hem de Amerika’da çok ünlü bir isim. 
Sergi 31 Mart’a kadar gezilebilecek.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv