İsim Şehir Hayvan prömiyerine yoğun ilgi

  • 0
  • 2.612
Yazı Boyutu:

İzmirli gazeteci Yılmaz Özdil’in köşe yazılarından Gencay Gürün yönetimindeki Tiyatro İstanbul tarafından hazırlanan  “İsim- Şehir- Hayvan” kabaresi  Türkiye Prömiyeri Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşti.
 
Emin Hamarat’ın hayata geçirdiği ve  oyunun yazarlığını Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı’nın yaptığı projede eserin yönetmenliğini Metin Serezli, sahne tasarımını Barış Dinçel, Teknik Yönetmenliğini ise Aytekin Saday, oyunun dekorunu, tiyatro ve sinema sanatçısı, yönetmen, rahmetli Savaş Dinçel’in oğlu Barış Dinçel tasarladı. Kostümleri Sinan Demir; müziklerin bestesini ve seslendirmesini Serdar Aslan, Zafer Aslan ve Alev Azyok, koreografiyi Gizem Erden, ışıkları Aytekin Saday, efektleriyse Cafer Hekim yaptı. Oyunda başlıca rolleri ise Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Taner Ergör, Banu Çiçek, Yeliz Şatıroğlu, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Anıl Yülek, Serdar Aslan, Alev Azyok ve Zafer Aslan üstlendi.
Dünyada ilk kez günlük köşe yazılarının kabare haline getirilmesi gibi zor bir işin altına girdiklerini söyleyen Tiyatro İstanbul Genel Müdürü Emin Hamarat, “Bu oyun, bizim için bir onur vesilesi. Tiyatromuzun yönetmeni Gencay Gürün’den yönetmenimiz Metin Serezli ve sahne arkası ekibe kadar hepimiz coşkuyla çalıştık” dedi.

Oyunun prömiyerinin İzmir’de gerçekleşmesi  ile ilgili bir soruyu cevaplayan Yılmaz Özdil, gösterimin  İzmir’den başlamasının kendi tercihi olmadığını söyledi. Özdil, “Metin Serezli ve Tiyatro Genel Müdürü Emin Hamarat’ın tercihi.  Mevsim itibarıyla yaza denk gelmesi nedeniyle sayfiyede başlayacaktı  Sanırım o nedenle İzmir tercih edildi.  İzmir’in anlamı bizim için büyük ama burada başlanması bizim için bir tesadüf. Benim herhangi bir beklentim yoktu. Beklentilerimizin ötesinde gerçekleşti, Yazıların tiyatro haline getirilmesi bir mucizevi bir şey, yanında bacaklarımın titrediği bir evsafnenin böylesi bir oyununu yönetmenliğini üstlenmesi benim için hayatımın en büyük ödülü.
Yılmaz Özdil’in bu oyuna gelene kadar  çok şeyi yazdığını söyleyen Metin Serezli, “Yılmaz Özdil, beni derken bütün Türkiye’yi., dışarıda da okuyan varsa onları da anlattı. Öyle güzel anlatıyor ki, öyle güzel noktalara dokunuyor ki,  öyle güzel bir üslubu var ki,  öyle bir araştırmacı ki.  Saymakla bitmeyecek kadar meziyeti var ki. Bir ödül daha var. Hem de çok önemli bir ödül,  Yılmaz özdil’in makalelerinden oluşan oyunu sahneye koymak ödülü benim. Bundan daha güzel bir ödül olmaz” diye konuştu.

KİMLER İZLEDİ
Oyunu Yılmaz Özdil’in yanısıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tiyatro İstanbul’un sahibi Gencay Gürün, Cihan Ünal,  Ozan Güven, Özgü Namal, Barış Dinçel ve oyuncu eşi Bihter Dinçel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Ümit Zileli’nin yanısıra yüzlerce İzmirli sanatsever ilgi ve beğeniyle izledi.
NERELERDE OYNAYACAK
1, 2 Ağustos’ta yine Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu’nda, 6 Ağustos’ta Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirliler ile buluşacak.  
3 Ağustos’ta  Bodrum Kale, 4 Ağustos’ta Çeşme Alaçatı Amfi Tiyatro, 7 Ağustos’ta Ayvalık Amfi Tiyatro, 8 Ağustos’ta Altınoluk Açıkhava Tiyatrosu, 9 Ağustos’ta Çanakkale, 11 Ağustos’da Datça, 12 Ağustos’ta Marmaris, 13 Ağustos’ta Denizli, 14 Ağustos’ta Antalya’da sahnelenecek.              

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv