GaleriA, 2007 yılında hayata veda eden Çağdaş Türk resminin önemli temsilcilerinden Asım İşlerin kişisel resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.
Yapıltları yurt dışında Victoria And Albert Museum Londra, Biblitheque Nationale de Paris vb müze ve koleksiyonlarla yurt içinde önemli koleksiyonlarda yer alan sanatçının GaleriAda sergilenmeye başlayan ve 1995- 2007 tarihleri arasında yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisini kazandı. Dostlarının ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılış kokteyli çok sayıda İzmirli sanatçı ve sanatsever katıldı.
Çağdaş resimde evrensel anlayışta ve soyut ekspresyonist eğilimde yapıtlar ortaya koyan İşler, 1970- 1974 yılları arasında Paris ve Avrupa ülkelerinde mesleki çalışma ve araştırmalar yapmış, Paris Güzel Sanatlar Akademisi Pentür, Gravür ve Litoğrafi atölyelerinde ve Paris Ateller 17de S.W. Hayter ile çalıştı. Bu ülkelerde kişisel ve grup sergileri açtı. 1974- 2003 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yağlıboya ve Gravür atölyelerinde öğretim üyeliği yaptı. 1992de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde profesör olan İşler, emekliliğinin ardından 2004- 2007 yılları arasında Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde görev aldı.
1975 DYO Resim Yarışması, 1977 Kartal Kültür ve Sanat Şenliği- İstanbul ve Yeni Eğilimler, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi -İstanbul 1978de DYO Resim YarışmasıNda ödüller kazanan İşlerin eserleri 6 Marta kadar gezilebilecek.










