İşsiz kalmasın diye

  • 0
  • 1.247
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde meslek edindirme kursları  yakında başlıyor.
Belediyeye ait iki farklı mekânda;  Zübeyde Hanım Mahallesi’nde İsmail Cem Kültür ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezlerinde açılacak kurslar, konusunda deneyimli öğretmenler tarafından verilecek.
Belirlenen kursların  günlük hayatta    ihtiyaç duyulan  özellikli meslek gruplarından seçilmesi  eğitim programını daha bir önemli kılıyor. Programlar ağırlıklı olarak  günümüzde en çok iş görüşmelerinde sorulan bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli muhasebenin yanısıra çocuk bakıcılığı, hasta ve engelli bakımı, gümüş işleme, betonarme demirciliği, sıcak mutfak aşçılığı, aşçı çırağı- pastacı çırağı- cilt bakımı ve temel makyaj-  kuaförlük, kasiyerlik, mekan süslemesi gibi özel yetenek, bilgi  ve deneyim isteyen meslek eğitimlerini   kapsıyor.. Ayrıca bu kursların dışında  okuma yazma- hızlı okuma- İngilizce, SBS hazırlık, YGS hazırlık-  çocuklar için jimnastik- Aile Eğitimi (0-18 yaş arası)- ebru, makine nakışları- aerobik- fitnes ve  gitar da kurs programı içinde yer almaktadır. 
Kurslar,  ekim ayı sonu gibi başlayacak.  Başvurular, İsmail Cem Kültür Merkezi’ne
( 7449 sokak no:1 Zübeyde Hanım Mahallesi) ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ne
( 6712/4 sokak no:1/6 Cumhuriyet Mahallesi)  bizzat yapılması gerekiyor.  
Eğitim programları ücretsiz olup, meslek programına göre kurs süresi belirlenmektedir. 
Kurslardan faydalanmak isteyenler yanlarında 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği ve diploma suretleri ile başvuru yapabilecekler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3D yazıcıyla kişiye özel besin

Kendileri küçük, hayalleri büyük

Havacılıkta Küresel Başarı

TÜSEB’in İzmir’deki üssü olacak

Gaziemir’in yeni aşçıları yetişiyor

Afet bilinci sanal gerçeklikle güçleniyor

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg