İşsizlikten şikâyet eden üniversite mezunları hatayı kendilerinde aramalılar

  • 0
  • 1.675
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi’ne “Sıfırdan Başlayarak İş Kadını Olmak” başlıklı sunumu ile konuk olan Ayşe Banu Ersayan geleceğin iş adamlarına önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Gıda, tekstil ve sağlık sektöründeki çalışmaları ile girişimcilik konusunda İzmir’in önemli iş kadınlarından biri olan Ayşe Banu Ersayan, İzmir Üniversitesi’ne “Sıfırdan Başlayarak İş Kadını Olmak” başlıklı sunumu ile konuk oldu. Piyasanın açıklarını doğru değerlendiren, iyi bir fizibilite çalışması yapan herkesin 10 bin lira sermaye ve 20 m2 dükkân ile aylık 2000-3000 lira gelire sahip olabileceğini savunan Ersayan, “İş başvurusunda bulunanlar ne yazık ki önce maaşı, sonra da tatil olanaklarını öğrenmek istiyorlar. İşsizlikten şikâyet eden üniversite mezunları hatayı biraz da kendilerinde aramalılar” dedi. Son günlerde basında sıkça yer verilen “iş var, ancak çalışacak eleman yok” sorununun gerçek olduğunu belirten Ersayan, “2000 lira maaş vereceğim, sigortasını yapıp yolunu, yemeğini karşılayacağım, hatta altına araba vereceğim ama fason takipçisi bulamıyorum” diye konuştu.
 
Para kazanmak kolay, kendini yetiştirmek zor
Dünya çapında isim yapmış CEO’ların tümünün geçmişinde kasiyerlikten garsonluğa hatta tuvalet temizlemeye kadar çalışmaya dair en az bir deneyim bulunduğuna dikkat çeken Ersayan, “Para kazanmak çok kolay, kendini geliştirmek çok zor. Üniversite eğitimi süresince her öğrenci mutlaka her yazını farklı bir kolda çalışarak değerlendirmeli” dedi.
 
Kadın kadının halinden daha iyi anlıyor
İş dünyası içinde kadınların çekingenliğini atması ve daha girişimci olması gerektiğini savunan Ersayan, “Kadın, kadının halinden daha iyi anlıyor, detayları daha iyi görüyor, ince hesap yapıyor. Ben de tedarikçilerimi kadınlardan seçerek işimi kolaylaştırıyor, başarımı garantiliyorum” diye konuştu.
 
Avrupa ve Amerika hizmet sektöründe sınıfta kalıyor
Endüstriyel üretim döneminin dünyada alçalan değer, hizmet sektörününse yükselen değer haline geldiğini ifade eden Ersayan, “Kültürümüzden gelen özelliklerimizle hizmet sektöründe Avrupa ve Amerika’nın önündeyiz. Bizim Türkiye’de verdiğimiz hizmeti yurt dışında bulmak neredeyse imkânsız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tekstilde yeşil dönüşüm

Vicdan en büyük süper güç

İzmirliler ekstra önlem almalı

Hekimlik vicdan ve insanlıkla bütünleşmeli

Çeyrek asırlık gurur

Folkart Academy, İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg