İstanbul’dan Ege’ye yolculuk

Adını İsmet İnönü’den alan ve kendini Cumhuriyetçi ve Atatürkçü Sanatçısı olarak tanıtan Ressam İsmet Bilen, İstanbul Büyük Otogarı Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda “İstanbul’dan Ege’ye Yolculuk” adlı karma resim sergisi açtı.

  • 0
  • 338
İstanbul’dan Ege’ye yolculuk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Adını İsmet İnönü’den alan ve kendini Cumhuriyetçi ve Atatürkçü Sanatçısı olarak tanıtan Ressam İsmet Bilen, İstanbul Büyük Otogarı Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda “İstanbul’dan Ege’ye Yolculuk” adlı karma resim sergisi açtı. “Cumhuriyetin 100’ncü Yılı” resim sergisinde Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kurtuluş Savaşı’nda büyük mücadele veren Egeli Efeler ile İstanbul’un ve İzmir’in sembollerinin yer aldığı 40 resim yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğazici Yönetim Genel Müdürü Ethem Pişkin, Büyük İstanbul Otogarı Genel İşletme Müdürü Fahrettin Beşli’nin açılışını yaptığı sergi 20 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Heykel Bölümü’nü bitirdikten sonra 10 yıl yaşadığı İzmir’in güzelliklerini resmeden ve çoğunlukla Atatürk ve İsmet İnönü heykelleri yapan İsmet Bilen, gelen bir teklif üzerine bir süre sanat yaşamını Almanya’da sürdürdü . 55 yıllık sanat hayatını İstanbul Beyoğlu’nda sürdüren Bİlen, açtığı resim sergileriyle İstanbul ve İzmir’i dünyaya tanıtıyor. Sanatseverlerin, “Tipik bir İzmirli Salvador Dali'dir” diye tanımladığı İsmet Bilen, Cumhuriyet resim serisinden sonra davet edildiği Amerika’ya gidecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv