İşte ders budur

  • 0
  • 1.105
Yazı Boyutu:

Avrupa’nın en büyük KBB hastanesini kurdu, ilklere imzaattı. Bir yandan da hep öğrenci oldu, en son Gediz Üniversitesi’ni dereceylebitirdi. Nasıl başardığını Gediz’in girişimcilik öğrencilerine anlattı. Opr.Dr. Mehmet Baz, yaşam öyküsü ve azmiyle hayran bıraktı...   

 Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi YükseklisansProgramı’nda iş dünyasından başarılı isimler deneyimlerini paylaşıyor. “AnadoluKaplanları-Ege Efeleri” dersi onlar tarafından veriliyor. En son EkolHastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz katıldı. İşletmealanındaki yükseklisans eğitimini dönem birinciliğiyle tamamladığı Gediz’de bukez hocalık kürsüsüne geçen Opr. Dr. Baz, nasıl başardığını anlattı,dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Avrupa’nın en büyük kulak burun boğaz hastanesini Çiğli’dekuran, tıp merkezleriyle birlikte 500’ü aşkın kişiye iş imkanı sağlayantanınmış doktor, yaşamı boyunca bilginin peşinden koştuğunu, hayat boyueğitimin öneminin en somut örneklerinden biri olduğunu dile getirdi. İzmir’eşimdi de 50 milyon TL’lik yatırımla tüm branşların olacağı bir genel hastanekazandırmaya hazırlanan Opr. Dr. Mehmet Baz şunları söyledi: “Bilgiye sahipolan birçok şeye de sahip olabilir. Daima bu düşünceyle hareket ettim. Hep biröğrenci oldum, hala öyleyim, şu an hem felsefe okuyorum hem de İngilizceeğitimi alıyorum, gece geç saatlere kadar elimden kitap düşürmüyorum.Öğrendikçe iş yaşamımda da gelişiyorum. Beni farklı kılan, öğrenme isteğim,azmim ve fırsatları değerlendirme yeteneğim. Bir muayenehaneden tıpmerkezlerine ve hastanelere ulaşan başarımı işte buna borçluyum.” 

Fırsatları gören kazanır
Opr. Dr. Baz, bir girişimcinin taşıması gereken özellikleride şöyle sıraladı: “Girişimcilik diğer insanlardan farklı ve lider ruhluolmayı, kaynakları iyi kullanabilmeyi, organizasyon yeteneğini sergilemeyigerektirir. Çevresindeki fırsatları gören, bu fırsatları değerlendirme azmine,kararlılığına ve bilgi gücüne sahip olan, risk alabilen kişiler iş yaşamındabaşarıya ulaşabilir. Eğer çevreyi gözlemleyip, sürekli analizler yapan, hayaleden ve bunların sonucunda bir fikri olan biriyseniz, girişimci olabilirsiniz.Ülkemiz yatırımcılar için fırsatlarla dolu, girişimciler için şu an çok uygunkoşullar var. Kaybetme riskini artıran tehditler eskiye göre daha az, krizlerdönemi sona erdi. Fırsatları görüp farka imza atan kazanır...” 

En etkili eğitim bu
Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon YönetimiAnabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Yercan da Opr. Dr. Mehmet Baz’a teşekküretti. Prof. Dr. Yercan, “Kendi işini kurmak isteyen ancak bu konuda bilgi vedeneyim eksikliği duyaların, önlerine çıkan fırsatları fark edipdeğerlendirmelerini, bu fırsatlarla kalıcı ekonomik ürün ve hizmetler üretipistihdam oluşturabilmelerini sağlamak istiyoruz. İş dünyasıyla güçlerimizibirleştirerek verdiğimiz eğitim bu açıdan büyük önem taşıyor. 16 Ocak’a kadarbaşvuru yapılabilecek yeni dönemdeki programımızda da aynı bilinçle hareketedeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv