İşte Mustafa Kemal’in şehri!

  • 0
  • 679
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü, İzmir’de büyük coşkuylakutlandı. Tüm belediyeleri ortak bir etkinlikte buluşturan 90. yıl kutlamalarıkapsamında, 7 ayrı noktada konser ve 16 ayrı noktada havai fişek gösterileridüzenlendi. Gündoğdu Meydanı’nda onbinlerce İzmirliye seslenen İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Cumhuriyeti ve  Atatürk ilkeinkılaplarını koruyacağımıza İzmir’den tüm Türkiye’ye ve dünyaya söz veriyoruz”dedi. 

İzmir, Cumhuriyet'in 90. yılını muhteşemgösterilerle kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelertarafından ortaklaşa hazırlanan kutlamalar, tüm başkanların ve binlerceİzmirlinin katıldığı fener alayı yürüyüşü ile başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu veilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadarhalkı selamlayarak yürüdü. Kortej, yürüyüşün ardından Gündoğdu Meydanı’ndavatandaşlarla buluştu. Saatler 21.00’i gösterdiğinde, İzmir’in 16 ayrınoktasında atılan havai fişeklerle gökyüzünde adeta bir renk cümbüşü yaşandı.Karşıyaka Sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, GöztepeDenizatı Heykeli, Narlıdere Sahil Evleri, Güzelbahçe İskele, Çiğli Güzeltepe veÇiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka 4, Kadifekale, BucaŞahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7 ve Limontepe’den aynı anda atılanhavai fişekler kentin her yanından izlendi. 

“Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”

Gündoğdu Meydanı’nda etkinliklere destek verentüm belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte sahneden halkıselamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerinCumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:“Bize Cumhuriyeti kazandıran önderimiz MustafaKemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, 90 yıldır bu Cumhuriyeti kurmak,geliştirmek ve ilerletmek için canlarını feda eden tüm şehitlerimize, tümgazilerimize ve Gezi Parkı şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.Işıklar içinde yatsınlar. 40 kilometrelik Körfez’in her yerinde binler değil,yüz binler değil; bugün en az 1,5 milyon İzmirli sokaklarda, meydanlarda,Cumhuriyeti kutluyor. Türkiye’nin en aydınlık kenti İzmir’den tüm Türkiye’ye vedünyaya cumhuriyeti koruyacağımıza, Atatürk ilke inkılaplarını koruyacağımızasöz veriyoruz. İzmir Türkiye’ye ve dünyaya söz veriyor. Türkiye’nin engelişmiş, en demokrat kentinden Atatürk’ü en çok seven kentten söz veriyoruz.Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye, yaşasın bağımsızlık, yaşasındemokrasi, yaşasın laiklik.”

Program kapsamında, saat 21.15’den itibarenkonserler başladı. Birbirinden ünlü ve sevilen sanatçı ve gruplar,İzmirliler’in Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Gündoğdu Meydanı’nda Burcu Güneşve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı’nda Selda Bağcan, NarlıdereDemokrasi Meydanı’nda Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nda Gülşen,Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere Project,Göztepe Denizatı Heykeli önünde Aegean Band ve Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaise Duman sahne aldı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv